Breng uw machines naar de cloud voor meer inzicht en controle

oktober 10, 2018

Schneider Electric heeft de introductie aangekondigd van EcoStruxure Machine Advisor, een open en digitaal cloud-gebaseerd platform waarmee machinebouwers wereldwijd machines op afstand kunnen beheren. Schneider Electric ondersteunt hiermee machinebouwers om nieuwe digitale diensten aan te bieden bij hun machines door data van machines om te zetten in relevante inzichten. Door de open architectuur is deze dienst beschikbaar voor alle typen machines ongeacht het merk en type besturing en componenten.

Track, Monitor, Fix

Met EcoStruxure Machine Advisor kunnen machinebouwers en -gebruikers meer efficiëntie en inzicht uit hun machines halen. Met de functionaliteiten Track, Monitor en Fix biedt het op Microsoft Azure ontwikkelde cloud platform drie krachtige services die zorgen voor meer inzicht en controle.

Track: machinebouwers kunnen de locatie van al hun machines op alle productielocaties wereldwijd visualiseren, met real-time toegang tot documentatie en geschiedenis zoals stuklijsten, handleidingen, en onderhoudslogboeken. Aan de hand van een logboek houden gebruikers real-time zicht op activiteiten, beheer en onderhoud van elke individuele machine.


Lokaliseren van machines en plannen van activiteiten

Monitor: de op de cloud gebaseerde software stelt machinebouwers in staat om gedurende de gehele levenscyclus machinegegevens real-time te verzamelen en te visualiseren. Met een analyse van Overall Equipment Effectiveness (OEE), widgets voor prestaties tegen belangrijke KPI’s en andere trends, en gepersonaliseerde dashboards om de machinebeschikbaarheid en uitvoerkwaliteit te controleren.

Controleren van machineprestaties en -gegevens

Fix: machines programmeren en storingen verhelpen gebeurt op afstand. Fix biedt externe toegang tot de technische software in de cloud waardoor servicemedewerkers “software-as-a-service” kunnen gebruiken en hiermee altijd de juiste versie en bibliotheken bij de hand hebben. Onderhoud wordt vereenvoudigd door middel van de beschikbaarheid van contextuele informatie, de hulp van stap-voor-stap procedures en door gebruik te maken van Augmented Reality waardoor operators de huidige gegevens en virtuele objecten op een kast, machine of plant kunnen plaatsen.

Machines programmeren en storingen verhelpen op afstand

Open platform om maximaal te profiteren van machinedata

EcoStruxure Machine Advisor is onderdeel van de module Apps, Analytics & Services, een portfolio van diensten binnen de Schneider Electric IoT-enabled architectuur EcoStruxure Machine. EcoStruxure is een open en IoT-geschikte systeemarchitectuur en is opgebouwd uit drie niveaus: verbonden producten, controle- en beheersoftware (edge control) en apps, analytics and services. Gebruikers kunnen deze oplossingen zowel lokaal als in de cloud integreren. De verschillende functionaliteiten van het EcoStruxure platform hebben één ding gemeen: door IT en OT te verbinden zorgt het platform ervoor dat machinebouwers maximaal profiteren van beschikbare machinedata. Het helpt hen om de beschikbare data te vertalen naar actiegerichte intelligentie en snellere plus betere besluitvorming. EcoStruxure opent hiermee een nieuwe digitale wereld voor machinebouwers en stelt ze in staat om te concurreren in de huidige IoT-economie.

Eén EcoStruxure architectuur voor vier eindmarkten

Eén EcoStruxure architectuur voor vier eindmarkten

EcoStruxure Machine Advisor bevindt zich nu nog in field-test fase en zal later dit jaar gelanceerd worden. Heeft u nu al vragen neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij Oosterberg ln.gr1618927632ebret1618927632soo@e1618927632irtsu1618927632dni1618927632 of uw Schneider Electric contactpersoon.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl