Marc Meeder, directeur van HOMIJ Technische Installaties

“Als je breder denkt in de keten, is er steeds meer mogelijk”

mei 20, 2019

“Het was een leuke discussie, de Innovatietafel tijdens Building Holland. We hebben met name de ketenverantwoordelijkheden besproken. Een goede zaak, want je hebt iedere partij in de keten nodig als je circulair wilt bouwen. Er zijn al meer mensen mee bezig dan je beseft. Dit is belangrijk, want we moeten allemaal kijken naar de toekomst. We willen iets goeds achterlaten voor de volgende generatie en er komen gelukkig steeds meer kansen om dit te realiseren. Want als je breder denkt in de keten, is er steeds meer mogelijk. Maar je moet er natuurlijk wel voor openstaan en er geld voor overhebben.”

Duurzame energie

“Vooral als het gaat om duurzame energie, speelt de installatiebranche een aanzienlijke rol. Hoe minder energie we verbruiken, hoe beter. Verder moeten we ­– in het kader van circulariteit – nadenken over hoe een installatie er over tien jaar uitziet én hoe de onderdelen dan zijn terug te brengen in het circuit. Ook op bouwniveau zijn er zeker stappen te maken. We zijn snel geneigd om iets nieuws te bouwen, maar waarom brengen we oude gebouwen niet up-to-date?”

Brengen en halen

“Circulair gezien kan – en moet – ook de groothandel een rol spelen. Als het gaat om het promoten van bepaalde duurzame producten bijvoorbeeld. Dit is in de keten heel belangrijk. Maar natuurlijk vooral op het gebied van logistiek; niet alleen het brengen, maar ook het ophalen van materialen. Kabelgoten uit bestaande gebouwen bijvoorbeeld, die worden gerecycled tot speelgoed. Een mooie rol voor de toekomst!
Binnen HOMIJ ben ik een grote promotor van duurzaamheid. Natuurlijk willen we winst maken, maar graag in balans met duurzaamheid. Veel opdrachtgevers vragen en eisen dat ook. Hier gaan we graag in mee!”

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl