Maak de drukknoppen van Schneider Electric draadloos en slim

maart 10, 2021

Drukknoppen en keuzeschakelaars vormen een essentieel onderdeel van de operator interface. Met de nieuwe Harmony ZBRT draadloze en batterijloze oplossing maakt u uw bestaande drukknoppen draadloos. Door deze oplossing toe te voegen aan bestaande contacten kunt u eenvoudig acties monitoren en geactiveerde noodstopknoppen lokaliseren.

Bij veel applicaties is het raadzaam om een stuk flexibiliteit en intelligentie in te bouwen. Denk daarbij aan de volgende situaties:

  • De bediening van schuifdeuren of rolluiken bij het gebruik van een vorkheftruck en andere voertuigen. Snelheid en mobiliteit zijn hierbij belangrijk
  • De bedradingsafstand afstand in de applicatie is zo groot dat het niet handig om de operator interface te bedraden
  • De behoefte bestaat om nuttige informatie te verzamelen over het gebruik van drukknoppen en keuzeschakelaars (zowel bedraad als draadloos) om de operatie te verbeteren

Harmony Xbee biedt in bovenstaande situaties de oplossing voor machinebouwers en industriƫle eindgebruikers.

Hoe werkt het?

De vernieuwde ZBRT1/ZBRT2 contactblokken zijn volledig compatibel met het Harmony XB4 (metalen) en XB5 (kunststof) aanbod. Dit zorgt voor een snelle en kostenefficiƫnte oplossing. De draadloze en batterijloze contact blokken zenden een signaal naar een ontvanger die bedraad is met de applicatie. Het contactblok gaat tot wel 1 miljoen signalen mee, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

Behoefte aan dataverzameling

Als de behoefte bestaat om data te verzamelen over het gebruik van uw machine om de operatie te verbeteren heeft Schneider Electric de Harmony Hub ontwikkeld. Deze draadloze gateway is bedraad met de PLC en ontvangt de signalen van de draadloze drukknoppen en stuurt deze door naar de PLC. Hierdoor zijn waardevolle analyses mogelijk met behulp van EcoStruxure Machine Advisor. Het is mogelijk om tot wel 60 (draadloze) apparaten op de Harmony Hub aan te sluiten!

Voorbeelden van nuttige datapunten zijn:

  • Meten van machine starts/ stops
  • Meten van machine resets
  • Meten van gebruikte machine instellingen
  • Lokaliseren van geactiveerde noodstopknoppen

Hoe dit werkt is goed te zien in deze video.

Behoefte aan dataverzameling zonder draadloze toepassing

Het is ook mogelijk om waardevolle data te verzamelen met drukknoppen en keuzeschakelaars die reeds bedraad zijn. Het monitoring contactblok is namelijk eenvoudig naast of op een bestaand contact te klikken. Hierdoor is de digitale reis van dataverzameling eenvoudig te starten voor elke machinebouwer of industrieel eindgebruiker. Ontdek nog meer praktische informatie over onze draadloze oplossingen in deze volgende video reeks.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl