LUXORliving, het nieuwe Smart Home-systeem voor eengezinswoningen

maart 15, 2018

LUXORliving is in basis een volledig gecertificeerd KNX-systeem. Maar in tegenstelling tot een conventionele KNX-installatie gebruikt LUXORliving alleen de essentiële functies. Dit is precies wat LUXORliving zo onvergelijkbaar eenvoudig te installeren en te bedienen maakt. Schakelt gewoon aan-uit of dimt de lichten, regelt de verwarming en stuurt de zonwering – en maakt gebruik van de slimme paniekfunctie. Dit alles is mogelijk met LUXORliving.

“We zijn praktisch de uitvinder van de Smart Home met onze voormalige wooncomfortregeling uit het jaar 2005”, zegt LUXORliving productmanager Tino Schlaich met een knipoog. “Zelfs met ons eerste systeem op dit gebied, moest de elektricien in staat zijn om het hele systeem uitsluitend met een schroevendraaier te programmeren. Dat werd heel goed ontvangen door de markt. Daarom stond easy start-up altijd hoog op de lijst met vereisten bij LUXORliving. “Natuurlijk heeft de laptop nu de schroevendraaier vervangen. De clou zit ‘m in de softwaretools “LUXORplug” en “LUXORplay”.

Installatie: flexibel en open

LUXORliving wordt bedraad evenals elke andere KNX-installatie. Armaturen, rolluiken of andere toepassingen kunnen via software aan de schakelaars worden toegewezen. Dit biedt ruimte om de bestaande installatie te wijzigen, biedt aanzienlijk besparingspotentieel en opent meer speelruimte bij het kiezen van het gewenste schakelprogramma. Tino Schlaich: “We verkopen geen schakelaars maar werken met impulsdrukker-interfaces.” De hardware bestaat uit een tiental sensor- en actorcomponenten en een paar systeem componenten. Deze zijn KNX-gecertificeerd, maar bieden minder functies dan een normaal KNX-apparaat. Het voordeel van deze beperking is dat voor inbedrijfstelling geen ETS nodig is, maar alleen de zeer gebruiksvriendelijke en gratis software LUXORplug.

Inbedrijfstelling zonder programmeerwerk

Inbedrijfstelling neemt het Windows-programma LUXORplug over. De software scant automatisch de componenten; Elk apparaat heeft een uniek nummer zodat het steeds opnieuw kan worden geïdentificeerd. De installateur geeft het aantal verdiepingen en kamers op, welke voorzien kunnen worden van een naam. Nadien kan de installateur de componenten aan de kamers toewijzen en ze ook voorzien van duidelijke namen, zoals “rolluik kinderkamer”. In de volgende stap worden de parameters ingesteld voor de afzonderlijke actoren, en grafisch verbonden met de sensoren. Zo nodig worden groepen aangemaakt, bijvoorbeeld alle jaloezieën in een ruimte.

Na de plug komt Play

De visualisatie werkt zonder displays. Een Android-, Windows of iOS-smartphone of tablet is voldoende. Hiermee download de gebruiker de gratis app LUXORplay. Deze neemt tijdens de eerste verbinding met de systeemcentrale de benamingen van kamers, schakelaars etc. over. Het grafische ontwerp is vooraf bepaald, zodat de visualisatie klaar is voor gebruik bij de eerste start. De gebruiker kan nu de status van lampen, jaloezieën, rolluiken, algemene instellingen, etc. visualiseren en wijzigen. Hij of zij kan bijvoorbeeld een tijdprogramma toekennen aan elk actorkanaal of scènes definiëren.

Toekomstvast

Doordat het gehele systeem op basis van de wereldwijde standaard KNX functioneert, wordt er een betrouwbare investering gedaan voor de toekomst. LUXORliving kan namelijk altijd uitgebreid worden met alle gewenste KNX producten om bijvoorbeeld functionaliteit toe te voegen aan de eerste opzet van de basis Smart Home installatie

Nu uit voorraad leverbaar bij Oosterberg!

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl