Kracht van de eenvoud

oktober 13, 2021

Een té hoge temperatuur is meestal de oorzaak van een defect component in uw schakel- of besturingskast.

LUCHT/LUCHT-WARMTEWISSELAAR

In de meeste gevallen is een té hoge temperatuur er de oorzaak van dat gevoelige componenten in een schakel- of besturingskast niet meer goed werken. Daarom is het noodzakelijk deze warmte effectief en duurzaam af te voeren, bijvoorbeeld met een lucht/lucht-warmtewisselaar

KRACHT VAN EENVOUD

Deze technisch eenvoudige luchtkoelers zijn namelijk niet alleen betaalbaar, energiezuinig en onderhoudsarm. Onze lucht/lucht-warmtewisselaars beschermen uw componenten bovendien tegen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht.

Een lucht/lucht-warmtewisselaar bewijst de kracht van eenvoud. Dit luchtkoelsysteem bestaat namelijk uit niet meer dan twee ventilatoren, een besturing en een wisselaar-pakket. Toch biedt een lucht/lucht-warmtewisselaar diverse belangrijke voordelen. Op financieel gebied, maar ook als het gaat om de continuïteit van uw productieproces. En dat maakt een lucht/lucht-warmtewisselaar zeer interessant voor engineers en eindgebruikers.

VOORWAARDE EN VOORDELEN

Er geldt slechts één voorwaarde voor het gebruik van een lucht/lucht-warmtewisselaar: de omgevingstemperatuur moet lager zijn dan de gewenste kasttemperatuur. Is dit bij u het geval? Dan kunt u profiteren van 4 belangrijke voordelen:

  1. In vergelijking met een koelaggregaat of vloeistofkoeling is een lucht/lucht warmtewisselaar veel goedkoper in aanschaf.
  2. Een lucht/lucht-warmtewisselaar voert de warme lucht in schakel- en besturingskasten op een zeer efficiënte manier af, waardoor het energieverbruik laag is.
  3. De simpele techniek achter een lucht/lucht-warmtewisselaar zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is. Het volstaat om af en toe de eenvoudig te verwijderen cassette in het wisselaar-pakket door te blazen met perslucht, om zo eventueel aanwezig stof te verwijderen. En omdat een lucht/lucht-warmtewisselaar geen koudemiddel bevat, hoeft het jaarlijkse onderhoud niet per se door een STEK-gecertificeerde koeltechnische monteur te worden uitgevoerd.
  4. Dankzij het gescheiden binnen- en buitencircuit in onze lucht/lucht-warmtewisselaar kunnen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht niet in de kast komen. Hierdoor beschermt de lucht/lucht-warmtewisselaar de componenten tegen stof, olie, vocht en bepaalde gassen, zoals het gas H₂S (waterstofsulfide) dat koper aantast. En juist deze bescherming van de componenten zorgt ervoor dat de kans op stilstand van het productieproces tot een minimum wordt beperkt.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl