Klaar voor de toekomst

Oosterberg Zevenaar en Oosterberg Groningen

juni 17, 2019

Duurzaam ondernemen vraagt om acties, investeren en je nek uitsteken. Zo verduurzamen wij bijvoorbeeld onze vestigingen. Het nieuwe pand van Oosterberg Zevenaar en de verbouwing van Groningen zijn begin 2019 opgeleverd.

Duurzame showroom

In een spiksplinternieuw pand aan de Didamseweg 109 te Zevenaar is team Zevenaar inmiddels helemaal gewend. Hans ten Brincke, vestigingsleider leidt ons vol trots rond: “Wij hebben vanaf het begin meegedacht in de bouw, de E en W-installatie. Ons doel is energieneutraal en het grootste deel van de energie komt nu al uit de zon. Het mooie is dat we het pand ook als showroom gebruiken. In het pand zitten de nieuwste producten verwerkt zoals lichtlijnen met daglichtregeling, dali-armaturen, data en energiemonitoring. Installateurs zien die bij ons werkend en dat is naast de duurzaamheid een mooi extra voordeel”.

30% besparing

In Groningen verduurzamen we het bestaande pand.  Zo is in de kantoren inmiddels alle conventionele verlichting vervangen door LED. Aanwezigheidsdetectie met daglichtregeling  zorgt ervoor dat alleen verlichting nu alleen nog brandt als dat nodig is. De radiatoren maakten plaats voor vloerverwarming en de airco is vervangen door een luchtwarmtepomp voor de koeling , een totale  besparing van zo’n 30% op het energieverbruik. Een mooie vooruitgang  ook in het comfort voor de medewerkers. In de nabije toekomst zal het magazijn en de balie voorzien worden van slimme led verlichting  en het dak zal voorzien worden van zonnepanelen.

Wist je dat

Oosterberg reductiedoelstellingen heeft opgesteld om haar CO2-uitstoot te verminderen? We werken met diverse concrete maatregelen aan het behalen van de doelstellingen. Ieder half jaar stellen we een CO2-Prestatieladder op, hierin zien we of de maatregelen het gewenste effect hebben. Zo dragen wij dagelijks ons steentje bij aan een betere aarde.

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl