Kijk jezelf slimmer met Hager ‘how-to’ video’s

februari 18, 2019

Het meest praktische antwoord op je vraag

Op de speciale website Hagerhowto.nl vind je van uiteenlopende producten korte, krachtige video’s met een gerichte uitleg van specifieke handelingen. Bijvoorbeeld hoe je rookmelders terugzet in de fabrieksstand of hoe je Ecoline inbouwcomponenten voor onze wandgoten kunt bedraden. Naast vragen over wandgoten en rookmelders zijn er ook heldere instructies over schakelmateriaal, verdelers, de domoticasystemen Coviva en Quicklink en overige modulaire componenten.

Laagdrempelig en effectief

“Onze voorraad van enkele tientallen video’s, die je nu al kunt bekijken en bij je dagelijks werk kunt gebruiken, bouwen we steeds verder uit. Video is namelijk een laagdrempelige en tegelijk effectieve manier om praktische vaardigheden en handelingen te tonen”, zegt Freek Eggels, training- en kennismanager bij Hager. Samen met enkele collega’s stelt hij de ‘how-to’ video’s samen. Deze zijn via de speciale website, maar ook op andere plekken, online te bekijken. “Al in 2016 zijn we met enkele experimenten begonnen. Vorig jaar hebben we het eerste concept verbeterd, nadat bleek dat onze klanten veel baat hebben bij de video’s. Op dit moment gebruiken we een helder format dat we langzaam maar zeker voor steeds meer producten toepassen.”

Kort maar krachtig

“De ‘how-to’ video’s hebben de vorm van een vlog, waarin we stap voor stap laten zien hoe je bepaalde installatiehandelingen moet uitvoeren. Wij houden de boodschappen kort maar krachtig. In een paar minuten tonen we hoe je de klus moet klaren, maar we geven er ook gesproken instructies bij. Dit doen we op een neutrale manier; we proberen je niets te verkopen. Het enige dat wij willen is jou helpen met een antwoord op je vraag”, zegt Freek.

Meest prangende vragen

Veel van de video’s ontstaan vanuit veelgestelde vragen. “Bij onze serviceafdeling komen veel vragen binnen. Uit al die vragen halen we de meest prangende onderwerpen die zich goed lenen voor een uitleg op video”, vertelt Freek. “Want niet elke vraag is voor dit medium geschikt. Het moet echt een korte, gerichte handeling zijn. Voor uitgebreide vragen of omvangrijke onderwerpen hebben we onze handleidingen of, beter nog, onze praktijktrainingen.”

Ook op telefoon of tablet

Video is dus vooral een zeer praktische manier om snel een antwoord te vinden op een vraagstuk waar je als vakman niet meteen uitkomt. De video’s zijn goed te bekijken op je telefoon of tablet wat voordelen met zich meebrengt als je op locatie bent. “Als je belt of een WhatsApp naar ons stuurt, kunnen we je snel de directe link van de video toesturen. Uiteindelijk gaat het erom dat je zo makkelijk en snel mogelijk de juiste informatie krijgt.”

Bekijk de video’s op Hagerhowto.nl

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl