Installatiebranche kan belangrijke bijdrage leveren aan zorgvraag

oktober 10, 2017

Nederland vergrijst. De voorspelling is dat er in 2040 zo’n 4,6 miljoen ouderen wonen. Hierdoor zal de zorgvraag ook flink gaan toenemen. De vergrijzing biedt vele kansen voor de elektrotechnische installatiebranche, heel veel zelfs.

Ouderen van nu en van de toekomst willen, ondanks eventuele lichamelijke kwalen, zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dit kan worden gerealiseerd door woningen aan te passen aan de persoonlijke situatie en behoeften, waardoor levensloopbestendige woningen worden gecreëerd. Dit kan door een speciaal lichtplan, een uitgebreid domoticasysteem of extra veel stopcontacten, zodat er geen verlengsnoeren nodig zijn.

De installateur van morgen

De installateur van morgen luistert goed naar de klant, aangezien die vaak exact weet wat hij wil. Hierin kan de installateur goed meedenken over de beste oplossingen. Wat heeft de bewoner bijvoorbeeld nodig om veilig en comfortabel te wonen en zijn de voorzieningen gebruiksvriendelijk? Allerlei vragen waar de installateur zich mee bezig kan houden, zodat de woning uiteindelijk veilig, comfortabel en eenvoudig aan te passen is aan nieuwe omstandigheden. Een woning draagt immers in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van leven.

Technologie Thuis Nu!

Om een beeld te krijgen van levensloopbestendige woningen heeft Technologie Thuis Nu! (een samenwerkingsverband van OTIB, UNETO-VNI, Stichting Innovatie Alliantie , Lectoraat Vraag gestuurde Zorg van Hogeschool Utrecht en Taskforce Innovatie Regio Utrecht) een miniwoonwijk met vier levensloopgeschikte woningen gecreëerd. Technologie Thuis Nu! helpt installateurs bovendien bij het vinden van het juiste ontwerp voor hun klant, met behulp van een door TNO ontwikkeld stappenplan.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van Technologie Thuis Nu! of de miniwoonwijk, die gevestigd is in Woerden en dagelijks op afspraak te bezoeken is.

Kijk voor meer informatie op technologiethuis.nu.

 

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl