Het belang van meten

maart 23, 2020

Energiebesparen en verduurzaming beginnen met monitoring. Monitoring begint bij meten en het aloude “meten is weten” geldt nog steeds. Daarom zijn nauwkeurige en betrouwbare energiemeters nodig. De kWh meters van Schneider Electric worden hier veel voor toegepast.

Wet- en regelgeving

Vanuit de overheid komen er steeds meer maatregelen en initiatieven om ons energieverbruik terug te dringen. Zo verplicht de wet milieubeheer bedrijven en instellingen die meer dan 50.000kWh per jaar verbruiken energiebesparende maatregelen te nemen. Om te achterhalen wat het effect van energiebesparende maatregelen is, moet er gemeten worden.

Oplossing: energiemeters

Schneider Electric biedt met een reeks 3-fase DIN-rail energiemeters een passende oplossing voor deze ontwikkelingen. Een voorbeeld zijn de ieM3000 3-fase meters. Deze meters kunnen tot wel 125A direct meten. De ieM3000 meters kunnen communiceren via standaard open protocollen, zoals bijvoorbeeld Modbus of BACnet. Hierdoor is het eenvoudig om de meetdata te integreren in een energiemonitoring of gebouwbeheersysteem zonder extra communicatiemodules.

Welke meter is voor jou geschikt?

Gebruik voor meer informatie en hulp bij selectie de product selector:

www.se.com/nl/nl/work/support/product-selector/

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl