Groepenverdeler Vision vernieuwd

met onder meer ruimer buisinvoerstuk

november 7, 2017

In moderne woningen is er voldoende ruimte om boven de verdeler het buis­invoerstuk van 145 mm te plaatsen. Het biedt je veel voordelen: meer ruimte om de bedrading eenvoudig en snel af te monteren en overlengte weg te werken, een verticaal geplaatste aardklem en zelfs ruimte voor een cliprail, waar je klemmen op kunt plaatsen. Je kunt direct beginnen met het monteren van de buizen en aansluiten van de bedrading op de componenten.

Een buisinvoerstuk zorgt niet alleen voor een nette afwerking, het biedt ook technische voordelen – zowel bij de eerste installatie als bij uitbreidingen achteraf.

De extra ruimte zorgt er ook voor dat de aardrail voortaan verticaal geplaatst is (naar keuze links of rechts). Een groot voordeel, want je hoeft hem nu niet meer te demonteren, voordat je kunt starten met installeren. De externe aarde kun je rechtstreeks – zonder koppelstuk – op de aardrail aansluiten.

Het nieuwe buisinvoerstuk biedt ruimte om een cliprail te plaatsen. Ideaal voor het aansluiten van klemmen, wanneer je installatiedraad te kort is (in plaats van het niet-toegestane kroonsteentje). Je kunt ook besturingscomponenten of een ander compact component op de cliprail monteren.

De nieuwe Vision-verdeler is degelijk en stevig, door een goede grip en overlap van odemdeel en deksel. Twee stevige onverliesbare schroeven in het buisinvoerstuk vangen prima eventuele druk op.

De verdeler is ook gegarandeerd dubbel geïsoleerd te maken door middel van afdekdoppen over de schroeven in de behuizing te plaatsen.

Voor elke situatie een passende oplossing

In moderne huizen is voldoende plaats voor de hogere verdeler. Als de ruimte het niet toelaat, bijvoorbeeld in meterkasten van zeer oude woningen of ‘onder een trap’, kun je kiezen uit 2 oplossingen: het 70 mm of het 0 mm buisinvoerstuk.

  • De 70 mm hoge variant van het buisinvoerstuk is voorzien van een horizontale aardklem en heeft een buisinzet voor 8 buizen per rij. Een 2e rij is makkelijk bij te plaatsen.
  • De 0 mm hoge renovatie-oplossing bestaat uit een messing aardrail en een gesloten invoerstuk, zodat de nieuwe Vision met al zijn voordelen zelfs in de krapste hoekjes is in te passen.

Kleine details maken het grootste verschil
Ontdek alle vernieuwingen op groepenkast.nl

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl