Grip op energie met nieuwe Siemens SENTRON-technologie

mei 8, 2020

Nieuwe SENTRON-technologie voor industrie-, infrastructuur- en utiliteitstoepassingen registreert energiewaarden en maakt deze inzichtelijk voor archivering en analyse in energiemanagementsystemen en cloudapplicaties.

SENTRON Powermanager V4.1

Deze monitoringsoftware maakt energiegrootheden van aangesloten apparatuur inzichtelijk: spanningen, energiestromen, energieverbruik, netkwaliteit, kasttemperaturen, schakel-statussen, maintenance-informatie. Hiermee kan men uitval voorkomen, energieverbruik analyseren en energiebesparingsmaatregelen nemen. Versie 4.1 heeft een open interface met cloudapplicaties zoals
MindSphere.

SENTRON PAC 3120 en 3220

Deze meters voor het bemeten en inzichtelijk maken van energieverbruiken en netkwaliteit zijn IEC- én UL-gecertificeerd. Ze zijn toepasbaar in TN-, TT- en ITstelsels, hebben beveiligingsfeatures en zijn geschikt voor 1 of 5 ampère stroomtrafo’s. De PAC3220 kan door de geïntegreerde web-interface lokaal worden uitgelezen. Hij heeft 2 digitale in- en uitgangen, 2 switchend Ethernet-poorten en is uitbreidbaar met een 2 poorten switchend PROFINET, PROFIBUS, Modbus RTU en andere modulen. De PAC3120 heeft 2 digitale in- en uitgangen, maar is standaard uitgevoerd met Modbus RT.

SENTRON Powercenter 3000

Op deze dataconsentrator kunnen tot 40 apparaten worden aangesloten. Hij functioneert als zelfstandig energiemanagementsysteem en als gateway naar diverse energiemanagementsystemen. Energieparameters kunnen lokaal en op afstand (cloud) worden uitgelezen. Hij voldoet aan ISO50001 en ISO50003 (normering voor energieaudit).

www.siemens.com/powermonitoring

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl