GEOS: de behuizing voor industrie en outdoor

mei 13, 2019

De GEOS serie is de nieuwe oplossing van Spelsberg voor elektrotechnische installaties in zware omstandigheden: door een robuuste en veilige bouwwijze is de behuizing bijzonder geschikt voor industriële toepassingen en buiteninstallaties. Het kliksysteem voor de inbouw van toebehoren zoals montageplaten en DIN-rails maakt de behuizing snel en flexibel toepasbaar.

Geschikt voor buiteninstallaties

Een behuizing die buiten wordt gemonteerd, moet de installatie uitstekend tegen de elementen kunnen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan hoge temperaturen en UV-stralen door de zon of lage temperaturen die het materiaal kunnen aantasten. Daarom is de GEOS serie van hoogwaardig, weer- en UV-bestendig polycarbonaat gemaakt dat temperaturen van -35°C tot + 80°C kan weerstaan. Wisselende temperaturen bevorderen condensvorming. Om dit te voorkomen, zorgen ventilatie-elementen voor circulatie. Ook vocht van buiten door regen of sneeuw mag niet de behuizing binnendringen. De GEOS behuizing beschikt over een nieuw afdichtingsprincipe met een overlappende deksel, verschillende sluitsystemen en goten voor het afvoeren van vocht.

Geschikt voor industriële toepassingen

In industriële omgevingen zijn behuizingen aan andere invloeden blootgesteld, bijvoorbeeld agressieve atmosferen, oliën, vetten of mechanische belastingen. In vergelijking met metalen behuizingen biedt de GEOS serie van polycarbonaat een aantal voordelen: het is licht, corrosiebestendig en niet gevoelig voor stoten. De kunststof is bestendig tegen o.a. zwakke zuren, alcohol, minerale olie en ammoniak.

Toepasbaar voor verschillende installaties

Nog een belangrijke eis die aan behuizingen voor industrie en outdoor wordt gesteld: ze moeten toepasbaar zijn voor verschillende installaties, bijvoorbeeld voor gebruik in de besturings-, energie- en communicatietechniek. De GEOS serie biedt de oplossing met toebehoren voor flexibele uitbreidingen: in 25-mm stappen kunnen montagehouders met behulp van een kliksysteem snel en eenvoudig worden bevestigd. Op die manier kan de behuizing van montageplaten, DIN-rails en scheidingswanden worden voorzien. Aan de zijwanden is genoeg ruimte voor bijvoorbeeld zware industriële stekkers. Om de behuizing veilig buiten te kunnen bevestigen, is er een mast montage set als toebehoren beschikbaar.

Voor specifieke behoeftes en toepassingen biedt Spelsberg oplossingen op maat aan.

Meer informatie vindt u op de website van Spelsberg of kijk naar de GEOS film.

Direct naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl