Geen doorstart voor beurs Elektrotechniek

Jaarbeurs Utrecht

juli 10, 2018

De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs.

Dat heeft Jaarbeurs deze week bekend gemaakt. In 2015 vond de beurs Elektrotechniek voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat er zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw concept, dat sinds eind 2017 in de markt is gezet. Jaarbeurs heeft hierbij te kennen gegeven enkel events te willen organiseren met impact en dat zonder voldoende weerklank in de markt, de beurs geen doorgang kan vinden.

Inmiddels is duidelijk dat er ondanks positieve reacties aangaande het concept, onvoldoende fabrikanten zich vastgelegd hebben voor deelname aan de vakbeurs Elektrotechniek 2018 om de beurs het volume en de impact te geven die Jaarbeurs beoogt. Om deze reden is besloten de beurs nu niet door te starten.

Dit betekent niet dat Jaarbeurs hiermee ook de elektrotechnische branche loslaat. Er wordt momenteel met Fedet en marktpartijen onderzocht op welke manier Jaarbeurs de elektrotechnische branche op andere manier kan bedienen. Jaarbeurs ziet mogelijkheden voor tailormade elektrotechnische concepten op de BouwBeursVSKBIM-praktijkdagenSmart homes & Intelligent BusinessTechniShow en ESEF. Daarnaast behoort ook een latere doorstart alsnog tot de mogelijkheden.

Business unit manager Patrick Schilte van Jaarbeurs: “We organiseren events met maximaal draagvlak vanuit de sector. Dat is de enige garantie voor een uitstekende performance voor onze bezoekers en exposanten. Voor een doorstart van Elektrotechniek ontbreekt het draagvlak op dit moment. Jammer, maar tegelijk een nieuwe uitdaging om de sector te bedienen binnen onze markt leidende beurzen. Specifiek en toegespitst. We zien zeker mogelijkheden. We gaan vernieuwende concepten voorleggen aan de sector.”

Elektotechniek stond gepland in november 2018.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl