Alle functies van de moderne verdeler in één behuizing

Ruimte genoeg in de nieuwe Vega verdeler

oktober 31, 2017

De moderne groepenverdeler komt tegemoet aan de hoge eisen van installateur, paneelbouwer en eindgebruiker. Met de nieuwe Vega lanceert Hager een behuizing die in alle opzichten meer ruimte, gemak en design biedt. Meest opvallend is het unieke buisinvoerstuk dat een hoge mate van installatiegemak geeft, terwijl het uitbedraden in de verdeler bijzonder comfortabel is door de geboden ruimte. Daarnaast verbeterde Hager ook de vormgeving van de Vega; niet alleen in stijl maar ook functioneel.

Meer ruimte voor nieuwe techniek

De nieuwe Vega verdeler is 3 cm breder en biedt ruimte aan één tot vier rijen van 18 modulen. Ideaal voor kleinere utiliteitsgebouwen of woningen, waar een uitgebreidere installatie geplaatst wordt.

In de nieuwe Vega kun je, via het meegeleverde buisinvoerstuk dat speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld, dertien buizen op rij aan de Vega koppelen. Als de verdeler twee, drie of vier rijen met modulen telt, dan levert Hager twee of drie buisinvoerstukken mee. Op elkaar geklikt kunnen deze invoerstukken in één keer 39 buizen boven (of onder) de verdeler vastzetten. De buisinvoerstukken hebben beschermingsgraad IP30.

Gericht op sneller en veilig werken

Een grote verbetering zit hem in het bedradingsgemak. Omdat de verdeler 3 cm breder is, ontstaat er meer ruimte aan de zijkanten voor verticale bedrading. Ook krijg je bij de verdeler speciale clips om de bedrading te bundelen. De vernieuwde vormgeving biedt veel doorvoerruimte tussen bodem en cliprail. Bovendien is het montageframe snel en gemakkelijk uitneembaar, wat alle aansluitingen beter bereikbaar maakt. De invoerstukken hebben een vertanding gekregen, zodat je de kabels met kabelbinders kunt opvangen. Zo zijn alle verbeteringen aan het ontwerp erop gericht om niet alleen sneller en eenvoudiger te werken, maar ook om de hele inrichting van de verdeler netter en veiliger te maken.

Meer keuze en makkelijk installeren

Die aandacht voor veiligheid en eenvoud zie je aan de vele details in de verdeler zelf, maar ook aan de wijze waarop de doorvoermogelijkheden voor aangebouwde verdelers zijn gecreëerd. Het aardblok zit standaard in de kast en op vele plekken in de behuizing zitten uitdrukstukken en vooruitsnijdingen voor kabel, buis en goot, zodat een aansluiting op bijna elke plek mogelijk is. Niet alleen in de onderkant en zijkant, maar ook in achterzijde. Het kabel- en gootinvoerstuk wordt, naast het buisinvoerstuk, met de kast meegeleverd, en optioneel zijn ook invoerstukken met tulen voor kabel leverbaar. Deze invoerstukken hebben standaard beschermingsgraad IP40. De verdelers zijn koppelbaar en zowel naast elkaar als boven elkaar te plaatsen. Er is een kabelinvoerstuk beschikbaar met extra afdichting en regendak om beschermingsgraad IP41 te realiseren.

Fraaie, doordachte vormgeving

De afdekkap kun je met de grote bevestigingsschroeven snel en bedrijfszeker monteren. In de afdekkap zitten verwijderbare coderingsstrookhouders. Achter die houders kun je de papieren coderingsstroken aanbrengen. Daardoor ben je altijd in staat om de codering eenvoudig aan te passen en te vernieuwen. Het softwarepakket Semiolog helpt je daarbij.

De afdekkap wordt vervolgens afgesloten met een nieuw vormgegeven deur. De deur is zowel transparant als in wit verkrijgbaar en wordt standaard meegeleverd. De deur draait tot in een hoek van 180o en de draairichting wijzig je eenvoudig. De handgreep is goed bereikbaar, ook als je twee kasten naast elkaar plaatst met de handgrepen naar elkaar toe. De handgreep is optioneel leverbaar met een slot en sleutel.

Meer informatie?

De nieuwe Vega is vanuit voorraad verkrijgbaar bij de elektrotechnische groothandel. Kijk voor meer informatie over de vernieuwde Vega en andere producten en concepten rondom verdelers op hager.nl/vega

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl