Fedet stelt FAQ lijst op voor CPR

maart 7, 2017

Vanaf 1 juli 2017 moeten kabels die door fabrikanten en importeurs in de handel worden gebracht voor permanente installaties van bouwwerken, voldoen aan de CPR brandclassificatie. Omdat er in de markt nog veel vragen zijn over het toepassen van de CPR, heeft de Fedet sectie Kabel een ‘Frequently Asked Questions’-lijst opgesteld, om deze vragen te beantwoorden.

Na een overgangsperiode van een jaar, verplicht de CPR de norm EN50575 toe te passen en daarmee per 1 juli 2017 het door fabrikanten en importeurs in de handel brengen van CPR-gecertificeerde kabels voor permanente installaties in bouwwerken. Het doel van de CPR is eenduidige informatie te verstrekken over prestaties van bouwproducten en daarmee het gebouw/civiel technisch werk brandveiliger te maken.

Nu de datum van 1 juli 2017 snel dichterbij komt, rijzen er ook steeds meer vragen op vanuit de markt. Om in de behoefte aan antwoorden te voorzien, heeft de Fedet sectie Kabel een ‘Frequently Asked Questions’-lijst opgesteld. Deze is terug te vinden op de Fedet website Op deze manier probeert de Fedet sectie Kabel de markt te voorzien van de juiste informatie en onduidelijkheid bij importeurs, distributeurs, installateurs en (eind-)gebruikers weg te nemen.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl