Even kennismaken met algemeen directeur George Rietbergen

juni 3, 2021

Begin dit jaar verwelkomde Koninklijke Oosterberg een nieuwe algemeen directeur: George Rietbergen. George werkte voorheen bij SmartSafeCompany, een innovatief bedrijf in de waardetransport. Hiervoor vervulde hij gedurende 25 jaar diverse leidinggevende posities bij Goodyear-Dunlop, KLM en Philips. In deze functies lag zijn focus op het laten groeien van organisaties, innovatie en professionalisering. Ook bij Oosterberg gaat George met deze zaken aan de slag.

Je hebt bij verschillende organisaties gewerkt. Wat trekt je aan in Oosterberg?

“Oosterberg is een hele succesvolle organisatie. We realiseren al jaren mooie resultaten, maar het jaar 2020 was echt geweldig – ondanks alle onzekerheid en de aanpassingen vanwege corona. De familiecultuur binnen Oosterberg is een kracht om te koesteren. Daarnaast bevinden wij ons in een heel interessante markt. In de rol van groothandel moeten we scherp blijven kijken hoe we toegevoegde waarde blijven leveren aan verschillende typen klanten. Ik vind het een mooie uitdaging om daar aan verder te bouwen.” 

Wat voor directeur ben jij?

“Ik ben positief, hou van een beetje humor en ben hard op de doelen maar zacht op de mens. Als de doelen en de structuur staan, dan zie ik voor onze medewerkers de vrijheid om binnen die kaders te bepalen hoe zij daar met hun werk individueel een bijdrage aan gaan leveren. Dit is belangrijk voor het behalen van resultaten en ieders individuele werkplezier.”

Wat verandert er nu jij directeur bent?

“Voorlopig niets. Deze eerste periode richt ik me op het goed leren kennen van Oosterberg als organisatie, om vanuit daar te bepalen waar we naartoe gaan. Het doel is ervoor te zorgen dat onze klanten, met onze support en producten, succesvol zijn. We willen hen maximaal ondersteunen op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier. Professionalisering is hierin belangrijk. Flip Oosterberg en ik zijn nu beide directeur. Flip blijft als eigenaar betrokken en heeft een adviserende en ondersteunende rol, waar ik als algemeen directeur meer zichtbaar ben in de organisatie en de markt.”

Welke Oosterberg-kernwaarde past het beste bij je?

“’Omdat wij voor iedereen het beste willen.’ Uiteindelijk zijn onze klanten ons bestaansrecht. Als we goed begrijpen waarom klanten voor ons kiezen en wat zij nodig hebben, dan kunnen we hen ook beter van dienst zijn en het verschil voor hen blijven maken.”

En verder…

George is getrouwd met Fe en heeft drie kinderen van 18, 20 en 21 jaar. Hij woont in Heemstede. In zijn vrije tijd speelt hij graag piano en soms accordeon. Hij houdt van voetbal en zeezeilen en begint de dag met een rondje handlopen. Ook wandelt hij graag met zijn hond.

Terug naar Oosterberg nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl