ESYLUX sensoren PD-C / MD-C 360i/40 Corridor

voor lange gangen

november 14, 2019

Met de aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders PD-C en MD-C 360i/40 Corridor biedt ESYLUX productoplossingen voor energie-efficiënte lichtbesturing in gangen. Door het grote maximale bereik van 40 m kunnen ze lange gangen geheel zelfstandig detecteren, maar indien gewenst kunnen ze ook via parallelschakeling met elkaar worden gecombineerd.

Vaak zijn in kantoren, onderwijs- en zorginstellingen oplossingen voor behoeftegestuurde gebouwautomatisering nodig die speciaal op deze ruimten zijn afgestemd. Zo zijn met name aanwezigheidssensoren geschikt voor plafondmontage in gangen, aangezien de detectie van deze sensoren relatief elliptisch verloopt, maar zij daarentegen wel het grootste bereik hebben, zodat het aantal benodigde sensoren tot een minimum kan worden beperkt.

Groot bereik – ook bij frontale bewegingen

Met de aanwezigheidssensoren PD-C 360i/40 Corridor en bewegingsmelders  MD-C 360i/40 Corridor biedt ESYLUX nu oplossingen met een totaalbereik van 40 m in diameter. Binnen dit bereik detecteren ze aan beide zijden van de gang bewegingen in iedere willekeurige richting. Naderende bewegingen die zich voor de sensoren plaatsvinden worden waargenomen wanneer ze binnen een straal van 20 m komen. Door dit grote bereik kunnen de sensoren lange gangen geheel zelfstandig detecteren en vervolgens aanwezigheids-, bewegings- of daglichtafhankelijk de verlichting in- of uitschakelen. Als dit nog niet voldoende is, kunnen maximaal acht sensoren via parallelschakeling met elkaar worden gecombineerd.

Optimaal rendement van de levensduur van de LED’s

Het wolfraam-voorloopcontact van de sensoren maakt het relaisontziend schakelen van LED-armaturen mogelijk. Zodoende wordt de hoge levensduur van deze armaturen optimaal benut dankzij de behoeftegestuurde automatisering. Met een impulsgeveringang kan de lichtschakeling ook handmatig plaatsvinden. Via DIP-schakelaars kan daarbij worden vastgelegd dat inschakeling alleen mogelijk is, wanneer dit een onopzettelijke uitschakeling verhindert, als er bijvoorbeeld nog steeds mensen in trappenhuizen op andere verdiepingen zijn. Met een pulsbedrijf kunnen bovendien trappenhuisautomaten en signaalapparatuur worden aangestuurd of een PLC.

Zoals bij alle sensoren van de serie COMPACT maakt de tweedelige behuizing een eenvoudige installatie mogelijk, waarbij de geringe diepte van de powerbox ervoor zorgt dat er veel ruimte voor de bedrading overblijft. Door het vast opgeslagen fabrieksprogramma kunnen de sensoren direct in gebruik worden genomen. Een aanpassing van de parameters kan indien nodig gemakkelijk worden doorgevoerd via de potentiometers op de sensor of door de ESY-pen van ESYLUX in combinatie met smartphone of tablet.

https://www.esylux.nl/

Direct naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl