ESYLUX Light Control – Sturingstechnologie voor intelligent licht

maart 12, 2018

Installatie gaat snel en eenvoudig, alleen de ELC SmartDriver dient op 230V-voeding aangesloten te worden. Via RJ45-bekabeling worden de armaturen vervolgens aan de SmartDriver gekoppeld. De in het ELC-lichtsysteem opgenomen aanwezigheidssensor, welke eveneens gemakkelijk in de SmartDriver in te pluggen is, zorgt ervoor dat de verlichting naar behoefte, daglichtafhankelijk wordt geregeld.

De ELC-lichtsystemen worden enerzijds aangeboden als voorgeconfigureerde sets voor kantoren  danwel klaslokalen of patiëntenkamers. Anderzijds bestaat de mogelijkheid met de losse componenten (armaturen, sensor, ELC SmartDriver) ook individuele ELC-oplossingen samen te stellen; voor elke toepassing, alle afmetingen en passend bij elk budget.

Hiervoor zijn ELC SmartDrivers in diverse uitvoeringen leverbaar; met ESYLUX SymbiLogic Technology (Tunable White 2700-6500K) voor aansluiting tot 8 armaturen of met vaste lichtkleur (3000K, 4000K) voor aansluiting tot zelfs 16 armaturen. Optioneel zijn uitvoeringen met ingebouwde Bluetooth-module voor bediening via ESY-App of KNX-module voor een naadloze integratie in KNX-gebouw-automatiseringssystemen leverbaar.

De vrije configureerbaarheid van de ELC-lichtsystemen staat voor een hoge mate van flexibiliteit. Is b.v. in een grote kantoortuin een centrale lichtsturing gewenst, dan kunnen meerdere ELC-lichtsystemen via de SmartDrivers eenvoudig per plug&play aan elkaar gekoppeld worden. Een ESYLUX DALI-push button biedt de eindgebruiker de mogelijkheid de ELC-lichtgroep centraal handmatig te bedienen.

Ook een individuele lichtregeling van aparte ruimtezones is eenvoudig te realiseren door meerdere ELC-lichtgroepen of SmartDrivers via een ESYLUX ELC-buskabel met elkaar in een netwerk op te nemen. De desbetreffende aanwezigheidssensoren sturen dan in elke zone onafhankelijk van elkaar de verlichting aan. Ook in deze situatie is het mogelijk met een DALI-push button de verlichtingssturing handmatig centraal te overrulen of scènes op te roepen.

Energie-efficiënte Human Centric Lighting wordt verkregen met een ELC-lichtsysteem met SymbiLogic Technology. Dit zorgt voor een biologisch werkzaam licht, welke gedurende de dag in helderheid en lichtkleur verandert, maar steeds boven de normatieve minimumeisen blijft. Dit heeft een positieve uitwerking op de hormoonhuishouding van de mens, bevordert het concentratievermogen en verhoogt de productiviteit. De SymbiLogic Technology zorgt door een aanwezigheids- en daglichtafhankelijke, adaptieve HCL-lichtregeling tegelijk voor een hoogst mogelijke energie-efficiëntie.

https://www.esylux.nl/producten/automatisering-voor-binnen/sturingen/elc/

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl