EMS-CX³ is het nieuwe energiebeheersysteem van LEGRAND

april 3, 2018

Weten wat we verbruiken is een essentiële eerste stap. Supervisie, vooral de controle op afstand van de schakel- en verdeelinrichting, is de tweede en nog belangrijkere actie. Daarom introduceert Legrand EMS-CX³. Een nieuw laagdrempelig systeem dat zorgt voor controle en beheer van het energieverbruik in utiliteit en industrie. Het systeem bestaat uit hard- en software.

Parametering is de eerste fase: keuze en instelling van de individuele functies volgens de gewenste wensen en eisen. In de configuratiefase worden alle apparaten geprogrammeerd, zodat ze onderling én met externe systemen kunnen communiceren. Tijdens de supervisie ten slotte worden alle processen gecontroleerd om het energieverbruik overal en altijd te optimaliseren. Voor een volledige supervisie zijn een aantal producten nodig, namelijk: meetmodules, status rapportage modules, bedieningsmodules, software en webservers of mini-programmator.

Dankzij EMS-CX³ is niet langer sprake van een passieve schakel- en verdeelinrichting, maar wordt een “intelligent verdeelbord” gecreëerd dat doelbewust gecontroleerd en gestuurd wordt. Waar voor kleine utilitaire installaties de autonome configuratie binnen de verdeelinrichting gebeurt, begeeft de installateur zich met dit systeem buiten de schakel- en verdeelinrichting voor geconnecteerde configuratie. In dit geval loopt de communicatie vanuit de PC of webserver over het LAN-/WAN-netwerk. Het systeem is bovendien geschikt voor de configuratie van heel grote installaties op meerdere locaties.

EMS-CX³ is het systeem voor efficiënt energiebeheer dat u:
• precies de juiste hoeveelheid energie levert waar en wanneer deze nodig is,
• een verminderde energieconsumptie garandeert en
• bijdraagt aan de realisatie van ‘groene’ gebouwen met verlaagde milieu-impact.

Kijk voor meer informatie op www.legrand.nl/producten/energiebeheer-distributie/supervisie-energiebeheer

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl