Emax2 vermogensautomaat beveiligt, beheert en controleert microgrids

februari 15, 2018

Met het ABB Ability™ Electrical Distribution Control System is de installatie eenvoudig vanuit de cloud volledig te monitoren.

 

De microgrid specialist

Door de toenemende inzet van duurzame energiebronnen wordt energie steeds vaker zelf opgewekt en ontstaan er microgrids. Duurzame en conventionele ener giebronnen worden hierbij gecombineerd gebruikt. Het beveiligen en controleren van deze verschillende energiebronnen kan nu eenvoudig vanuit één unit: de Emax2. Deze all-in-one oplossing biedt geavanceerde beveiliging, programmeerbare logica, volledige connectiviteit, eenvoudige integratie en uitgebreid microgrid-energiemanagement.

Microgrid-energiemanagement

De Emax2 biedt een groot aantal geavanceerde functies. De adaptieve beveiliging biedt optimale veiligheid in alle mogelijke situaties. Bij het wegvallen van de netspanning zorgt de geïntegreerde ATS-functie voor automatische omschakeling én voor de synchronisatie van de spanningsbronnen bij het terugschakelen naar normaal netbedrijf. Emax2 staat verder garant voor een optimaal functionerend grid wanneer lokaal opgewekte, opgeslagen en conventionele energie samen worden ingezet. De ABB algoritmes in de Emax2 meten en evalueren het energieverbruik. Door middel van load shedding is de eindgebruiker bovendien verzekerd van de continuïteit van zijn microgrid.

Smart Industry

De Emax2 en het ABB Ability™ Electrical Distribution Control System maakt de installatie tot onderdeel van het Internet of Things. De state-of-the-art cloudarchitectuur maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen, verwerken en op te slaan. Gegevens die vervolgens worden gebruikt om het grid te monitoren analyseren, optimaliseren en besturen.

Meer informatie:

ABB b.v.
Tel. 088 2600 900
www.abb.nl/lowvoltage

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl