Eldra ZD, halogeenvrije brandveilige installatiedraad (B2ca)

april 15, 2019

Ontwikkelen, produceren en leveren van klant specifieke kabeloplossingen. Dat is wat Eldra sinds 1962 vol passie doet. Het innovatieve bedrijf uit Ittervoort (Limburg) brengt sinds dit voorjaar Eldra ZD H07Z1-U B2ca op de markt. Deze draad is speciaal ontwikkeld voor vast aangelegde en beschermde situaties. Sjef Verberne, Sales Manager Groothandel, licht de USP’s toe.

Wie is Eldra?

“Eldra is kabelproducent. Als Nederlandse producent van kabeloplossingen voor de bouw, infra en industrie, leveren wij vanuit een ruime voorraad binnen 24 uur binnen Nederland. We zijn een dochteronderneming van de TKH Group, een internationaal technologiebedrijf, bestaande uit ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het creëren en leveren van innovatieve Telecom-, Building en Industrial Solutions. Als onderdeel van TKH kunnen we eenvoudig gebruik maken van verscheidene disciplines en systemen binnen de kabel- en systeemtechnologie. Dat komt ten goede aan ons specialisme: het creëren van innovatieve kabeloplossingen voor industriële-, elektrische- en communicatiesystemen. Uitgangspunten voor alle kabelontwerpen zijn innovatie, duurzaamheid en toegevoegde waarde voor de klant. Om die reden denken wij, als het gaat om specifieke kabeloplossingen, graag uitgebreid met onze klanten mee.”

We hebben maar liefst 6.000 producten in ons portfolio om Oosterberg en haar afnemers optimaal van dienst te kunnen zijn. Van installatiekabel, montagedraad & -snoer tot flexibele leidingen & stuurstroomkabels, signaalkabels en klant specifieke kabels.

Komt de ontwikkeling van de nieuwe draad voort uit vraag uit de markt?

“Dat klopt, maar ook vanuit de normering en het veiligheidsoogpunt. De H07Z1-U B2ca is specifiek ontwikkeld als bedrading in toestellen, schakelkasten, bedieningspanelen of in buis- of plintsystemen. Door de lage wrijvingscoëfficiënt van het isolatiemateriaal is de draad zeer gebruiksvriendelijk bij het trekken in buizen. Uiteraard voldoet de draad aan de eisen uit EN 50525-3-31, heeft het KEMAKEUR en zijn de standaard installatiekleuren uit voorraad leverbaar.”

“Installatiegemak en duurzaam installeren gaan samen door Eldra ZD H07Z1-U B2ca te gebruiken. De draad is halogeenvrij, geschikt voor continue geleider temperatuur van 70°C, gebruiksvriendelijk bij trekken in buizen, eenvoudig te strippen en beschikt over een massieve geleider. Daarnaast voldoet de draad aan de hoogste CPR classificatie, B2ca-s1,d1,a1. Hierdoor wordt brandvoortplanting extreem beperkt, is er nauwelijks sprake van rookontwikkeling, zijn er nagenoeg geen vallende brandende deeltjes en is er sprake van een lage zuurgraad. “Een sterk verminderd risico voor mens, dier en het milieu!”

“Uitgangspunten voor onze kabelontwerpen zijn innovatie, duurzaamheid, toegevoegde waarde en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, Sjef Verberne (Salesmanager Groothandel)

Wist u dat?

 • Eldra al sinds 1962 actief is in de markt.
 • Eldra circa 6.000 CPR-gecertificeerde producten heeft om Oosterberg en haar afnemers optimaal mee van dienst te kunnen zijn.

Assortiment

 • Installatiekabel
 • Montagedraad- & snoer
 • Flexibele leidingen & stuurstroomkabels
 • Signaalkabels 

Wat mag u van ons verwachten

 • Kwaliteit
 • Digitale verkrijgbaarheid en beschikbaarheid
 • 24-uurs service
 • CPR- en Multinorm certificering
 • Klant specifieke oplossingen

Meer informatie

+31 (0)475 – 56 67 67
ln.ar1670243365dle@p1670243365ookre1670243365v1670243365
www.eldra.nl

 

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl