Eenvoudig verlichting schakelen en dimmen via smartphone of tablet met xComfort Bridge

oktober 21, 2019

Het instapklare huisautomatiseringssysteem xComfort van Eaton werd onlangs uitgebreid met de xComfort Bridge. Ideaal voor huiseigenaren die een eerste stap willen zetten in de wereld van de domotica.

Het product is gebaseerd op de xComfort Bridge interface met adaptervoeding welke is aangesloten op de Wifi-router van de gebruiker door middel van standaardbekabeling. Na de installatie van de gratis xComfort Bridge app, fungeert een smartphone of tablet als controller voor draadloos schakelen en dimmen.

Naast de functie als centrale draadloze AAN/UIT-schakelaar kan de xComfort Bridge worden gebruikt voor het instellen van specifieke lichtscènes of voor het gelijktijdig activeren, deactiveren of dimmen van meerdere lichtbronnen via door de gebruiker gedefinieerde zones (bijv. “keuken” of “woonkamer”). Bovendien kan een breed scala aan pictogrammen individueel worden toegewezen om het gebruiksgemak te maximaliseren.

In totaal kan de xComfort Bridge tot vijf kamers en maximaal 30 actors of stekkers aansturen en heeft deze een bereik van twee wanden en een plafond.

Er is geen programmering of Eaton MRF-programmakennis nodig voor het instellen, in bedrijf stellen of bedienen van de xComfort-bridge.

De xComfort Bridge is verkrijgbaar in drie verschillende pakketten:

Het eerste pakket bestaat uit de xComfort Bridge-interface, een voedingsadapter en de bijbehorende LAN- en USB-stroomkabels. Compatibel met Eaton’s GO WIRELESS pakketten – Wireless Switch All, Wireless Dim All en Wireless Second Switch.

De tweede kit is op maat gemaakt om te voldoen aan de eisen van elektrotechnisch installateurs die belast zijn met het opzetten van een domotica-oplossing voor hun klanten. Naast de hierboven genoemde componenten bestaat de xComfort Bridge uit een draadloze master ON/OFF schakelaar, drie draadloze schakelaars en drie inbouw dimmers voor verborgen installatie.

Het derde pakket bestaat uit een xComfort Bridge met drie dimstekkers. Deze versie hoeft slechts op bestaande stopcontacten te worden aangesloten, daarom is er geen verdere specialistische kennis nodig.

De xComfort Bridge app zal voortdurend worden geüpdatet met nieuwe functies.

Meer informatie: op www.eaton.nl of www.xcomfort.nl.

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl