Eenvoud en snelheid in KNX Installaties

mei 30, 2017

Eldra heeft dé nieuwe ontwikkeling binnen KNX installaties in handen, de ELUC. Door samenvoeging van een 3×2,5 voedingskabel t.b.v. de WCD en de 10×1,5 voedingskabel t.b.v. de actoren hoeft de installateur nog maar één kabel aan te sluiten. De ELUC kabel is halogeenvrij, geproduceerd volgens IEC 60502 en direct herkenbaar aan de KNX groene buitenmantel met grijze streep.

Dankzij de met kleuren gecodeerde stuuraders in combinatie met een voedingskabel levert deze ontwikkeling een besparing van 50% op in installatie en fouten die gemaakt kunnen worden door verwisseling van aders.

Onlangs heeft deze kabel de brandtest voor CPR doorstaan met als resultaat een certificering in klasse B2ca.

Om het installatiegemak nóg verder te verhogen hebben wij in samenwerking met Spelsberg een kabeldoos incl. klemmenstrook ontwikkelt. Deze klemmenstrook is opgebouwd met de aderinvoer in dezelfde kleuren van de 10 aders voor de voeding naar de actoren en de standaard aderkleuren van de WCD. Door de ingangen van deze doos stekerbaar te maken is het een kwestie van een paar klikken totdat u de complete installatie op de doos heeft aangesloten. Ook dit  verkort eveneens de duur van de installatietijd en brengt fouten in de installatie omlaag door herkenbaarheid d.m.v. het voornoemd kleurgebruik.

Wil je meer weten over deze ontwikkeling? Neem contact op met Eldra (Sjef Verberne, Salesmanager) of met uw contactpersoon op de Oosterberg vestiging.

www.eldra.nl

Direct naar de webshop

 

 

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl