Een veilige werkomgeving met de Harmony verlichte noodstopknop

januari 4, 2021

Het doel van de noodstop is dat het gebruik ervan leidt tot een veilige situatie. Door de toenemende behoefte aan meer efficiëntie en veiligheid op de werkvloer introduceert Schneider Electric een nieuwe reeks verlichte noodstopknoppen. Aanvullend komen er accessoires beschikbaar om bestaande noodstopknoppen eenvoudig te upgraden naar een verlichte noodstopknop.

Reageer sneller dankzij de verlichte noodstopknop

Met behulp van een LED-ring krijgen machine operators visuele feedback van de noodstopknop in gevaarlijke situaties en zijn deze situaties sneller op te lossen.  De verlichte noodstopknop heeft als doel de machine operator te helpen bij het snel lokaliseren van de noodstopknop in donkere omgevingen en in omgevingen waar rookontwikkeling kan ontstaan. Seconden kunnen in een gevaarlijke situatie het verschil maken. Daarnaast heeft de LED-ring ook een ander voordeel: bij het gebruik van meerdere noodstopknoppen in één ruimte is het eenvoudiger om te bepalen welke noodstopknop is geactiveerd. De LED-ring verandert na activatie namelijk van wit in rood. Hierdoor bespaart onderhoudspersoneel tijd bij het zoeken naar een geactiveerde noodstopknop.

Upgrade bestaande noodstopknoppen met een LED-ring

Naast de nieuwe serie verlichte noodstopknoppen met LED-ring introduceert Schneider Electric ook de LED-ring als losse accessoire. Hiermee is het eenvoudig om bestaande noodstopknoppen te upgraden naar een verlichte noodstopknop. De losse ring-accessoires zijn te combineren met bestaande noodstopknoppen uit de XB4, XB5 en XB7 serie.

Video’s:

Snel lokaliseren van een verlichte noodstop

Gemakkelijk lokaliseren van een verlichte noodstopknop in een donkere omgeving

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl