ECO-DIM.02 nóg verder verbeterd

februari 9, 2021

Al jarenlang is de universele led dimmer ECO-DIM.02 erg populair onder e-installateurs. Dit dankzij de uitstekende dimbaarheid, lichtstabiliteit, groot aansluitvermogen (0-150W LED) en de toepasbaarheid achter alle bekende merken afdekmateriaal. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. En dat is nu doorgevoerd dankzij nuttige feedback uit de professionele markt.

  • Metalen dimmer as
  • Dubbele L aansluiting
  • Soft-start
  • Kleine inbouwdiepte
  • Milieubewust

Metalen dimmer as

Voor meer degelijkheid is de dimmer as vervangen van kunststof door metaal.

Dubbele L aansluiting

Dankzij de dubbele L aansluiting is nu een doorverbinding van de fasedraad mogelijk. Hiermee kan je bijvoorbeeld de led dimmer doorverbinden naar een naastgelegen stopcontact.

Soft-start

Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de led lampen op de laatst gebruikte dimstand aan gezet kunnen worden. Zo ontstaat er altijd een rustige opstart van de lampen en wordt een eventuele “flits” van 100% licht voorkomen.

Kleine inbouwdiepte

Een veelgehoord issue uit de markt is de ruimte in de inbouwdoos. Om meer ruimte te creëren zijn de (veelal ongebruikte) inbouwklemmen verwijderd, waardoor de inbouwdiepte van 32mm naar 24,9mm is verkleind. Dankzij deze kleine inbouwdiepte is het nog gebruiksvriendelijker om de ECO-DIM.02 in (zelfs krappe) inbouwdozen te installeren.

Milieubewust

Vaak werd gevraagd of de ECO-DIM.02 ook zonder afdekmateriaal geleverd kon worden, omdat men met vaste A-merken schakelmateriaal werkt en het meegeleverde afdekmateriaal werd weggegooid. Daarom wordt de verbeterde led dimmer zonder afdekmateriaal geleverd. Tevens is in het kader van milieuvriendelijkheid de verpakking volledig plasticvrij gemaakt.

Meer info? Ga hier naar alle EcoDim led dimmers.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl