Eaton’s nieuwe compactere en verlichte noodstop

oktober 19, 2020

De nieuwe small E-stop noodstopknoppen zijn toepasbaar op bedienpanelen, touch-displays, kleinere toepassingen zoals afstandsbedieningen, of kunnen direct op een machine worden gemonteerd. Machinebouwers kunnen de knop gebruiken in nieuwe panelen, machines en afstandsbedieningen, maar kunnen hem ook achteraf inbouwen in bestaande toepassingen.

30% Kleiner

Met een diameter van 30 mm en een hoogte van 32 mm is de knop 30 procent kleiner dan standaard noodstopknoppen en voldoet hij aan de vraag naar kleinere, slankere bedieningen. Zo is de small E-stop in de RMQ smalle behuizing te monteren, die momenteel de kleinste opbouwbehuizing in zijn soort is. Toch is de knop groot genoeg voor traditionele toepassingen. De betrouwbaarheid is gelijkwaardig aan de grotere E-stop-versies en overtreft de noodstopknop-eisen voor wereldwijde goedkeuringen en certificeringen.

Optionele verlichting

De optionele ledverlichting van de nieuwe serie zorgt voor een 360°-verlichte ring en bovenkant. Zo is de noodstopknop zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving vanuit alle hoeken zichtbaar. Met behulp van een RGB-LED kunnen zeven verschillende kleuren worden ingesteld. Hierdoor kunnen de knoppen worden gebruikt om de status van een machine weer te geven of om verschillende besturingsopties te visualiseren.

Robuust & duurzaam

De nieuwe small E-stop heeft een hoge schakelcapaciteit van meer dan 4 Ampère, een IP65, IP66 en IP69k beschermingsgraad en ultrasoon gelaste actuatoronderdelen voor een robuuste en duurzame constructie, ongeacht de bedrijfsomgeving.

Diverse uitvoeringen

De small E-stop is met trekontgrendeling of draaiontgrendeling te verkrijgen en met of zonder verlichte ring. De knoppen zijn verkrijgbaar in een standaard RMQ M22 (22mm) alsook een RMQ Flat M30 (30mm) variant. De knoppen zijn te combineren met andere knoppen en de bestaande accessoires uit het RMQ portfolio. Voor niet veiligheid gerelateerde toepassingen is de knop ook in een zwarte uitvoering beschikbaar.

Bezoek voor meer informatie over de compacte serie small E-stop noodstopknoppen www.eaton.nl/e-stop. Wilt u liever direct beginnen met de configuratie van uw bedienpaneel, bezoek dan de Eaton RMQ drukknoppen configurator via www.eaton.nl/rmqconfigurator.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl