Eaton’s modulaire PLC XC300

september 4, 2018

De nieuwe modulaire PLC XC300 van Eaton stelt machine- en systeembouwers in staat compacte modulaire, moderne automatiseringsconcepten tot leven te brengen – vooral in combinatie met het XN300 I/O-systeem en het XV300 touchpaneel. Door de snelle cyclustijden en uitgebreide communicatiemogelijkheden wordt een hoge productiviteit gegarandeerd voor machines. Dankzij de verschillende interfaces is de controller geschikt als universeel en flexibel dataknooppunt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Een geïntegreerde OPC-server maakt gestandaardiseerde gegevensoverdracht in M2M-communicatie mogelijk, waardoor naadloze integratie in de automatiseringsarchitectuur mogelijk wordt en een eenvoudige weg naar Smart Industries wordt gecreëerd. In modulaire machines, netwerkinstallaties en productieconcepten laat de XC300, door zijn hoge flexibiliteit, zijn pluspunten zien.

Het Linux-gebaseerde systeem is geprogrammeerd met CODESYS 3 en ondersteunt een groot aantal en veelgebruikte interfaces en veldbusprotocollen, van CANopen, easyNet en Modbus RTU via EtherCAT, Modbus TCP, Ethernet/IP tot en met OPC UA/Scada.

De controller maakt het mogelijk om drie verschillende ethernetnetwerken, op basis van verschillende netwerkadressen, te gebruiken. Zo kunnen bijvoorbeeld afzonderlijke netwerken worden ingesteld voor mobiele, M2M- en SCADA-communicatie. Zo kunnen de beveiligings- en prestatie-aspecten optimaal op het netwerk worden afgestemd. De controller levert ook een eigen voeding via vier I/O-kanalen. Geïntegreerde webservers ondersteunen CODESYS 3-visualisatie en apparaatbeheer, met HTML5-mogelijkheid voor weergave op smartphones en tablets. Bestaande programma’s en bibliotheken worden ondersteund voor alle XC- en XV-apparaten, waardoor herontwikkelingstijd en bijbehorende kosten worden bespaard. Ze kunnen, voor serieproductie, via een micro-SD-kaart of een USB-stick, snel en eenvoudig naar andere apparaten worden gekopieerd.

Eaton past, om apparatuur en systemen te beschermen tegen onbevoegde toegang, de meest recente communicatie- en beveiligingsnormen toe. De XC300 ondersteunt zowel cryptografische authenticatiemechanismen (TLS/IPSec) als op certificaten gebaseerde autorisatie.

Net als bij het XN300 I/O-systeem wordt de controller XC300 stevig op de DIN-rail vastgeklikt. Aan één XC300 kunnen maximaal 32 XN300 modules gekoppeld worden. Het praktische installatieconcept en de steekklemaansluitingen maken installatie in de krapste ruimtes eenvoudig en voormontage van installaties mogelijk.

Met zijn XC300-, XN300 -en XV300-productlijnen biedt Eaton apparatuur- en installatietechnici de mogelijkheid om consistente en toekomstbestendige automatiseringsarchitecturen te ontwerpen die Industry 4.0-concepten ondersteunen en waarde toevoegen voor hun klanten. Het XC300 en XN300 remote I/O-systeem creëren een compacte, ruimtebesparende unit, terwijl het XV300-paneel, met zijn capacitieve multi-touch display met hoge resolutie, HMI-visualisatie verwerkt. De visualisatiesoftware van Eaton Galileo en de XN300 Assist Assist-softwaretool, samen met de CODESYS-programmeersoftware, ondersteunen bestaande en nieuwe automatiseringssystemen en maken een snelle en eenvoudige uitvoering van projecten mogelijk.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl