Eaton RMQ Compact: volledige bescherming tegen stof en vocht

juni 21, 2018

Bij deze ‘Monoblok’- drukknopoplossing zijn de kabels, stekker en behuizing al geïntegreerd. Dit is niet alleen heel erg gebruiksvriendelijk, maar het zorgt er ook voor dat de apparaten volledig beschermd zijn tegen stof en vloeistoffen. Er is geen extra behuizing noodzakelijk voor deze componenten om ze direct in de machinekamer toe te passen.

De verschillende uitvoeringen, met vooraf geconfigureerde connectoren en verschillende kabellengtes, zorgen voor een eenvoudige ‘plug-and-play’-montage van de compacte bedienings- en signaleringsapparatuur. Afzonderlijke ordernummers vereenvoudigen de keuze, het bestellen en voorraadbeheer voor gebruikers, wat tijd en kosten bespaart. De compacte RMQ-oplossing wordt gekenmerkt door haar hoge IP beschermingsgraad, wat haar geschikt maakt voor uiteenlopende en zware omstandigheden. De voorkant is IP67- en IP69-gecertificeerd, de achterkant is IP65-gecertificeerd. Door de hoge beschermingsgraad aan de achterzijde zijn de bedienings- en signaleringscomponenten uitermate geschikt voor gebruik in machines waarbij de componenten eventueel direct in contact kunnen komen met fijne stofdeeltjes of vloeistoffen, zoals bij bewerkingsmachines voor metaal en hout of in de textielindustrie.

De verschillende verbindingstechnieken, zoals vooraf geconfigureerde kabels met of zonder M8-/M12-connectoren van verschillende lengtes, vereenvoudigen de selectie en installatie van producten. Naast de standaard bedrading kunnen de componenten eenvoudig worden geïntegreerd in een automatiseringsarchitectuur via AS-i, maar ook in Eaton’s innovatieve SmartWire-DT communicatie- en verbindingssysteem.

www.eaton.nl/rmq

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl