Eaton lanceert geavanceerde configuratiesoftware xEnergy

januari 16, 2017

Eaton komt met nieuwe geavanceerde software om verdeelsystemen te ontwerpen, calculeren en aan te bieden. Met deze intelligente software ontwerpt u efficiënt xEnergy Basic, xEnergy Light, xEnergy Safety en xEnergy Main* verdelers. Een groot voordeel is o.a. automatische toevoeging van accessoires en invoegen van eigen materialen in ontwerp en materiaallijst.

Laag voor laag

Een groot voordeel van deze intelligente software zijn de uitgebreide systeemregels waardoor al tijdens de configuratie veel accessoires automatisch aan de materiaallijst toegevoegd worden. Hierdoor is er minder kans op ontwerpfouten. Door de grafische interface kunnen vanaf het tekenblad eenvoudig modules worden versleept  en wordt het ontwerp opgebouwd in layers waardoor elke laag van het ontwerp overzichtelijk kan worden weergegeven.

Toevoeging eigen onderdelen

Uit pilot sessies met relaties zijn de reacties al zeer positief. De gebruiksvriendelijke software biedt veel voordelen door de handige menustructuren voor het selecteren van opties en accessoires. Daarnaast zijn delen van het ontwerp eenvoudig te kopiëren naar andere configuraties. Ook erg efficiënt is de toepassing van ondermeer tekeningsymbolen en prijzen van extra (eigen) materialen waardoor de calculatie van het ontwerp nog completer is. Kortom het gebruikersgemak en de eenduidigheid van de software biedt u en uw klanten veel voordelen.

Efficiënt

De software bevat een uitgebreide bibliotheek met verdeelkasten, schakel- en beveiligingscomponenten en veel accessoires. Ook zijn de materiaalprijzen en prijsgroepen voor het berekenen van nettoprijzen onderdeel van de software. Voor het toevoegen van een vermogensautomaat kunt u in een handomdraai met behulp van de geïntegreerde configurator een NZM of IZMX vermogensautomaat configureren. Verder genereert u de materiaallijsten zoals u dat wenst, nl. bundelen of opsplitsen per paneel of veld. Vanzelfsprekend zijn deze handig te exporteren naar Excel-formaat.

Snel aan de slag

De licentiegebonden software kan na registratie gratis worden gedownload. In de bijbehorende Quick Start document biedt u de mogelijk om snel en eenvoudig de software te leren kennen. De software ‘Configurator Halyester, xComfort EWK en xEnergy EP’ wordt gecontinueerd voor Halyester en xComfort EWK.

Meer informatie over de nieuwe software vindt u op www.eaton.nl/software. Hier vindt u overigens nog meer handige software tools voor o.a. temperatuurberekening in verdeelkasten en selectiviteitsberekening. En allemaal kosteloos!

* Het assembleren van xEnergy Main verdeelsystemen is alleen voorbehouden aan xEnergy Main Licentiepartners

Meer informatie

 

 

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl