Eaton lanceert bewustwordingscampagne

Noodzaak goede evacuatieplanning

november 7, 2017

In het huidige economische klimaat ligt bij steeds meer bedrijven de nadruk op efficiëntie, besparing en omzetgroei. Investeringen in zaken als een veilige evacuatie krijgen daardoor vaak niet de juiste prioriteit. Eaton lanceert een campagne om gebouweigenaren en – beheerders te informeren over de noodzaak en het belang van een goede evacuatieplanning.

Aan de hand van onder meer een whitepaper laat Eaton gebouweigenaren en –beheerders zien hoe zij het belang van evacuatie aanhangig kunnen maken bij het senior management. Daarnaast worden ook concrete aanbevelingen gedaan op het gebied van evacuatie. Het opstellen van een gedetailleerde risicobeoordeling is hierbij een logische eerste stap. Op basis van deze risicobeoordeling kunnen nieuwe maatregelen worden geïmplementeerd om de veiligheid van mensen en eigendommen te vergoten en tegelijkertijd de aanwezige risico’s te minimaliseren.

Wanneer een goed werkend evacuatiesysteem is geïmplementeerd, is het vervolgens van belang deze correct te onderhouden. Door de aanwezige systemen regelmatig te testen en dit onderhoud daarbij ook goed te registreren blijft de apparatuur up-to-date. Ook met specifieke veiligheidsscenario’s heeft Eaton rekening gehouden: hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een evacuatie gestroomlijnd verloopt in een openbaar gebouw, met bezoekers die niet bekend zijn met het gebouw en het vluchtplan? En waar moet op gelet worden bij slechtzienden, of personen met een gehoorbeschadiging?

Eaton heeft al tientallen jaren ervaring met evacuaties en biedt betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor ieder bedrijf. Op http://www.eatonworksafe.com/nl/evacuatie vindt u meer informatie over het opstellen van een goede evacuatieplanning en kunt u diverse whitepapers downloaden.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl