Eaton komt met ruimtebesparend bedieningsconcept

mei 15, 2017

RMQ Flat Design is slank, modern vormgegeven en kent een geavanceerd montageconcept dat rotatie voorkomt.

Eaton komt met RMQ Flat Design dat bestaat uit RMQ Flat Front en RMQ Flat Rear, nieuwe ruimtebesparende bedienings- en signaleringsapparatuur. De bespaarde ruimte is vooral interessant voor machines met afzonderlijke bedieningsterminals op  steunarmen of machines met geringe inbouwdiepte. De beide Flat Design producten bieden machinebouwers de vrijheid voor een uniek en compact machineontwerp.

De RMQ Flat Front componenten bieden niet alleen een aantrekkelijk, modern uiterlijk, maar worden ook gekenmerkt door een praktisch en comfortabel montageconcept, de zogenaamde RMQ AFX. Ze zijn ontworpen voor montagegaten van 30 mm. Men kan kiezen of men aan de rand een uitsparing maakt voor het borgen tegen ongewenste verdraaiing of niet. In het laatste geval maken de rechte randen van het montage blok aan de achterzijde het eenvoudig om de componenten uit te lijnen. Bij het aandraaien van de gekartelde moer, zorgt een veerelement meteen voor de automatische aanpassing aan de plaatdikte. Het productportfolio bevat onder andere drukknoppen en keuzeschakelaars,  met en zonder verlichting, signaallampen, sleutelschakelaars, keuzeschakelaars, joysticks, potentiometers.

Naast de standaard LED kleuren is er een RG-LED (Red/Green) en een RGB-LED (Red/Green/Blue) beschikbaar. De RG kan 3 kleuren tonen en de RGB kan 7 kleuren tonen.

Eaton’s RMQ bedien- en signaleringscomponenten hebben een lange traditie. Of deze nu in een bedieningskast, drukknop-, of schakelkast zitten, de RMQ-Titan producten hebben zich al vele jaren bewezen in de machine- en paneelbouw. De innovatieve varianten met platte voor- en/of achterzijde kunnen worden gecombineerd met het bekende RMQ Titan-assortiment van Eaton’s Moeller-series waardoor een grote mate van flexibiliteit kan worden geboden bij het machineontwerp.

www.eaton.nl/rmq

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl