In de helft van de tijd naar een foutloos resultaat

e-Configure zorgt voor eenvoudiger en sneller configureer- en bestelproces

oktober 15, 2019

Digitale bedrijfstransformatie – bezoek een beurs of website of kijk om je heen in de dagelijkse praktijk: overal komen we die digitalisering tegen. ABB staat middenin dat digitaliseringsproces en helpt bedrijven zaken slimmer, beter of sneller te doen. e-Configure, ABB’s moderne, gedigitaliseerde variant van het orderproces, is daar een goed voorbeeld van.

Traditioneel brengt het bestellen van producten bijzondere uitdagingen met zich mee. Hoeveel tijd en energie gaan er niet verloren om alle onderdelen op het juiste moment op de juiste locatie en tegen de juiste kosten geleverd te krijgen? Werk dat bij iedere herbestelling vaak weer helemaal opnieuw gebeurt. Dat moet beter kunnen, vond ABB en ontwikkelde daarom e-Configure.

e-Configure is een online configurator die ideaal is voor paneelbouwers, OEM’ers, de groothandel of industrie. Zij weten zich met e-Configure verzekerd van een tool dat het proces van selecteren, samenvoegen en bestellen van laagspanningsproducten versnelt en vereenvoudigt. Daarbij beschikken ze over een schat aan informatie, waaronder technische gegevens, afbeeldingen, beschrijvingen en actuele prijzen. Achterliggende software combineert deze gegevens met een workflowsystematiek zodat de gebruiker met enkele muisclicks de juiste componenten selecteert, accessoires toevoegt en samenstelt tot een professionele oplossing, zoals een motorstartercombinatie of vermogenschakelaar.

Een vermogensschakelaar kan nu eenvoudig worden geselecteerd en worden voorzien van de gewenste accessoires. Vergeleken met een papieren catalogus kan op deze manier de helft van de tijd worden bespaard die nodig is voor het zoeken naar en vinden van alle componenten. e-Configure leidt de gebruiker stap voor stap naar het eindresultaat. En met het nemen van iedere stap worden de volgende keuzemogelijkheden weer afgestemd op het resultaat tot dusver. Dat versnelt niet alleen de bestelling, maar voorkomt ook foutieve bestellingen. Ook de complete materiaallijst voor een ABB motorstartercombinatie kan binnen 30 seconden worden gegenereerd. In plaats van de 10 tot 20 minuten die dit normaal gesproken neemt. Na het configureren en bestellen wordt de order geproduceerd, geassembleerd en geleverd in één gestroomlijnd proces – net zoals u van online dienstverleners gewend bent.

Niet onbelangrijk: met e-Configure kunnen unieke, maatwerkproducten of -oplossingen worden samengesteld waarbij de betreffende configuratie een eigen, gepersonaliseerde productcode krijgt. Bij een herbestelling kan die maatwerkoplossing net zo gemakkelijk worden besteld als een standaardproduct.

Meer weten?

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl