Duurzaam gezonde leef-en werkomgeving

september 29, 2017

Oosterberg is eind 2015 een samenwerking aangegaan met Lescrauwaet BV om een assortiment samen te stellen van o.a. afschermingsmiddelen tegen elektromagnetische velden (EMV). Hiermee is Oosterberg de eerste elektrotechnische groothandel in Nederland die deze producten opneemt in haar assortiment.

Lescrauwaet BV richt zich sinds 2002 op het realiseren van duurzaam gezonde woon- en werkomgevingen. Zij verrichten o.a. inspecties, metingen en adviesdiensten voor een gezond binnenmilieu. Wetenschappelijke studies en praktijksituaties laten zien dat er een relatie kan bestaan tussen gezondheidsklachten en de kwaliteit van het binnenmilieu, inclusief de technische installaties. Hierbij kan gedacht worden aan de kwaliteit van o.a. het kunstlicht, de binnenlucht, de akoestiek, het leidingwater en de hoeveelheid radioactieve- en elektromagnetische straling. Samen met onderzoekscentra, instituten en fabrikanten investeert Lescrauwaet B.V. voortdurend in de selectie en ontwikkeling van duurzaam gezonde producten, waarbij gekeken wordt naar de LCA score, de binnenmilieu emissies en de gerelateerde effecten. Bovendien zijn zij inmiddels helemaal actueel geworden met de marktontwikkelingen als BREAAM-, Leed en Well certificaten en een toenemende bewustwording voor een verantwoordelijke leefstijl c.q. gebouwgebruikersgedrag in gezonde woningen en gebouwen.

Oosterberg wil aan de toenemende behoefte aan EMV afschermmaterialen voldoen door in samenwerking met Lescrauwaet BV diverse van deze materialen in haar assortiment op te nemen, bijvoorbeeld EMV elektrabuis, EMV netfilters, EMV meetapparatuur en een EMV instructieboek.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl