De CHP60: Helpt je sneller vooruit, ongeacht de toepassing

september 20, 2019

ABB introduceert de CHP60 voor holle plafonds. Deze ronde centraaldoos kenmerkt zich door extreem veel binnenruimte, is geschikt voor voorbedrade (flex)buizen van 16, 19 en 20 mm en kan ook toegepast worden in stekerbare installaties. Dat maakt het werk makkelijker.

De nieuwe centraaldoos leent zich voor toepassing in plafonds met houten rachelwerk of metalen studprofielen en is geschikt voor zowel woningbouw- als utiliteitsprojecten. In combinatie met de voorbedrade hollewanddozen past de CHP60 uitstekend in het concept van stekerbaar installeren. ABB biedt op dat gebied nu een totaaloplossing voor beton én holle plafonds en wanden, variërend van stekerbare installatiekast tot voorbedrade hollewanddoos.

Eén doos voor stekerbaar en conventioneel

De CHP60 is de opvolger van de bewezen vierkante centraaldozen uit de 160-serie. Daarmee levert ABB nu één doos voor alle stekerbare en conventionele installaties. Wat direct opvalt, is de zeer royale binnenruimte. Deze biedt niet alleen meer ruimte om te lassen, maar maakt de doos ook bij uitstek geschikt voor uitgebreidere elektrotechnische installaties als gevolg van domoticatoepassingen.

Bovendien volstaat slechts één uitvoering en zijn verdiepte of verhoogde varianten overbodig. Daarmee wordt het voorraadbeheer gerationaliseerd en bespaart men op voorraadkosten.

Extra gemak, meer snelheid en luchtdicht

De centraaldoos is vervaardigd van kunststof en standaard halogeenvrij. Met de afneembare deksel sluit de CHP60 optimaal aan bij de steeds populairder wordende prefabinstallaties. De afneembare deksel zorgt daarbij voor extra installatiegemak en een verhoogde installatiesnelheid. Voor toepassing in omgevingen waar energiezuinigheid hoog in het vaandel staat, is er ook een luchtdicht insert beschikbaar, de CD/RVK ILD. Deze wordt  n de centraaldoos boven het centraaldoosdeksel geplaatst. Hierdoor wordt de ruimte onder het plafond afgedicht.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl