De centraaldoos die je helpt tijdbesparend te installeren

mei 14, 2018

De C60 is geschikt voor zowel 16 en 19 mm starre buizen en ook voor 16, 19 en 20 mm flexbuizen en heeft veel lasruimte aan de binnenzijde. De centraaldoos scoort vooral hoog op installatiegemak. De doos laat zich tijdbesparend installeren en draagt bij aan een verhoogde productiviteit op de bouwplaats. Met een afmeting van 147 x 147 mm past de C60 binnen het gangbare wapeningspatroon en loopt hij moeiteloos mee in het gietbouwproces.

Voorbedrade flexbuis aflassen

Uniek is ook het van de bovenzijde afneembare deksel waarmee een voorbedrade flexbuis op de tunnel kan worden gelast. Achteraf lassen maken is dan niet meer noodzakelijk. De witte uitvoering van het deksel zorgt voor een verbeterde zichtbaarheid bij latere installatiewerkzaamheden vanaf de onderzijde. En dankzij de geïntegreerde trekveergeleiding, kan ook ná het tunnelproces het normaal zo arbeidsintensieve trekken van kabels worden vereenvoudigd en versneld. Bovendien is er een extra deksel voor de onderzijde, dat tijdens het storten over de nieuwe vlakke centraaldoosdeksels geplaatst kan worden om het indringen van betonwater tegen te gaan

Verschillende genummerde tuiten

De centraaldoos heeft aan alle vier de zijden vier tuiten, voorzien van doorsteekvliezen die ruimte bieden voor installatiebuizen. De buitenste twee tuiten zijn geschikt voor een 19 en 20 mm buis; de binnenste twee zijn geschikt voor buizen met een diameter van 16 mm. Om het werken met prefab-installaties zoveel mogelijk te vereenvoudigen, zijn de tuiten vanaf de bovenzijde genummerd. Zodat men niet in spiegelbeeld hoeft werken.

Nieuw ontwikkeld deksel

Aan de onder- of plafondzijde wordt de nieuwe centraaldoos afgewerkt met de vlakke centraaldoosdeksels CD/RV of CD/RVK. Deze passen op alle gangbare ronde centraaldozen en kunnen desgewenst al vooraf worden gemonteerd en uitbedraad.

Kortom: over de nieuwe C60 is tot in de kleinste details nagedacht. En juist dat is de kracht van ontwikkeling door co-creatie met de markt.

URL: go.abb/nl-centraaldozen

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl