Dali armaturen aansturen vanuit Niko Home Control

februari 15, 2021

Met Niko Home Control is het nu ook mogelijk om DALI-armaturen of -toestellen eenvoudig te dimmen met de volledig geïntegreerde oplossingen voor het NHC busbekabeld systeem. Er zijn 2 nieuwe DIN-rail modules ontwikkeld:

DALI broadcast module

De DALI-2-broadcastmodule met 2 kanalen stuurt gelijktijdig twee DALI-bus kanalen aan. De twee kanalen worden in Niko Home Control beschouwd als dimbare lichtbronnen zonder extra configuratie of gebruik van DALI-programmeersoftware. Alle DALI-toestellen zullen gelijktijdig reageren op een Niko Home Control commando. Dit betekent dat er maximaal 64 DALI-toestellen per kanaal zullen reageren als 1 dimbaar lichtpunt.

Volledig adresseerbare DALI-module

Deze volledig adresseerbare DALI-2-busmodule heeft ook 2 kanalen. Hiermee kan je maximaal 128 DALI-toestellen aansturen met een Niko Home Control installatie. Je programmeert en adresseert deze DALI-toestellen eenvoudig met de Niko Home Control programmeersoftware en daarvoor is geen uitgebreide DALI-kennis vereist. Elk DALI-toestel kan ook afzonderlijk geconfigureerd en beheerd worden, zonder gebruik te maken van bijkomende DALI-software of interfaces. Hiermee kun men dus eenvoudig verschillende dimgroepen aanmaken.

De DALI-bus kan aangesloten worden op de connector middels de DA+ en DA- klemmen die voor elk kanaal bovenop de module zitten. De andere kant van deze kabel gaat aan dezelfde klemmen van het DALI-toestel en kunnen eenvoudig naar het volgende toestel doorgelust worden.

Beide modules zijn uitgerust met een ingebouwde voeding, waardoor het niet nodig is om een afzonderlijke DALI-voeding op de bus te plaatsen. De modules zijn 4 eenheden breed.

Deze modules zijn geschikt voor DALI-toestel types D0 tot en met D7. Toesteltype D8 wordt (nog) niet ondersteund.

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl