CO-melders bij Oosterberg voldoen aan de veiligheidseisen

juni 14, 2017

Eind mei bleek uit een onderzoek van de Nederlandse Voesel- en Warenautoriteit (NVWA) dat veel koolmonoxidemelders niet voldoen aan de veiligheidseisen. De CO-melders die bij Oosterberg verkrijgbaar zijn, voldoen volgens dit onderzoek wel aan de veiligheidseisen.

Oosterberg heeft koolmonoxidemelders van diverse leveranciers in het assortiment: FireAngel, Ei Electronics en Kidde. De melders van deze leveranciers voldoen volgens het onderzoek van de NVWA aan de veiligheidseisen. Dit is terug te vinden in het overzicht dat gepubliceerd is door de NVWA op hun website.

Gevaren koolmonoxide

Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Wat kunt u zelf doen om koolmonoxide vergiftiging te voorkomen?

Ventileer de woonruimte en kijk kritisch naar het aanwezige verbrandingstoestel zoals kachel, geiser, cv of combiketel. Daarnaast is het van belang om een goed werkende koolmonoxidemelder te plaatsen, die u tijdig waarschuwt, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Veilige melders zijn dus te bestellen bij Oosterberg.

U kunt het onderzoek teruglezen op de website van het NVWA.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl