Kabels & slangen? Ophangen!

Cablesafe veiligheidshaken bieden een eenvoudige oplossing

mei 23, 2018

Uitglijden en struikelen zijn oorzaken voor het grootste aantal ongevallen in de industriële sector. Volgens het Health and Safety Executive-kantoor in het Verenigd Koninkrijk wordt 25% van de bedrijfsongevallen veroorzaakt door vallen die het gevolg zijn van uitglijden of struikelen. Bovendien meldt het kantoor dat 95% van valpartijen resulteert in gebroken botten. Maar hoe kun je dit eenvoudig ‘aanpakken’ en je er bewust van worden hoe je significante veiligheidsverbeteringen kunt aanbrengen binnen je eigen bedrijf?

Cablesafe veiligheidshaken bieden een eenvoudige oplossing

Het gebruik van veiligheidshaken heft het struikelgevaar op, veroorzaakt door kabels of slangen die op de werkvloer liggen. Een nieuwe 15″ haakmaat is nu ook op de markt. De nieuwe, grotere haak heeft een bredere haakse opening voor grotere, zwaardere en dikkere kabels.

De S-vormige haak is opmerkelijk sterk. Het kan ladingen tot 300 kg dragen en is bestand tegen temperaturen tussen -20 ° C en 200 ° C. Cablesafe veiligheidshaken zijn nu verkrijgbaar in vier maten (6 “, 9”, 12 “en 15”). De haken zijn zodanig geconstrueerd dat ze brandvertragend en niet-geleidend zijn. Tevens hebben ze een hoge UV-weerstand die een lange levensduur garandeert. De haken kunnen meerdere jaren opnieuw worden gebruikt, waardoor ze een duurzaam product zijn. De haken zijn uitgebreid getest en voldoen aan alle fundamentele veiligheidsvoorschriften.

Cablesafe is ontwikkeld voor de industrie met veiligheid als hoogste prioriteit. Het heeft ook zijn nut bewezen in de offshore en zware industrieën, zoals raffinaderijen, chemische fabrieken en de scheepsbouw. Medewerkers en aannemers moeten zich houden aan de veiligheidsprocedures van hun bedrijf door tijdelijke hulpmiddelen aan te schaffen, die worden gebruikt voor alle constructie- en onderhoudswerkzaamheden.

Correct aangebrachte Cablesafe-veiligheidshaken verminderen de tijd voor installatie en buitengebruikstelling, terwijl de veiligheidsclassificatie van een bedrijf of aannemer wordt verbeterd. Verscheidene grote multinationale olie- en gasbedrijven vereisen daarom dat de producten van Cablesafe voldoen aan de veiligheids- en huishoudelijke procedures.

Een ‘glow-in-the-dark’-haak is beschikbaar om een visuele oriëntatie te bieden in geval van stroomuitval of andere noodsituaties. De producent van Cablesafe ontving een officiële brief van BP waarin stond dat deze haken toelieten dat personeel, dat in een besloten ruimte werkte, veilig kon werken nadat een niet-geplande lichtuitval plaatsvond. Op verzoek kunnen de haken worden vervaardigd met een bedrijfsnaam en kunnen worden besteld in een specifieke bedrijfskleur.

Cablesafe creëert een opgeruimde, gestructureerde werkplek.

Direct naar de webshop

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl