Brandwerende inbouwdozen

Extra brandveiligheid & installatiegemak

november 5, 2018

Bij brand telt elke seconde. En is het zaak om het risico op branddoorslag naar andere ruimtes tot een minimum te beperken. De eenvoudig te installeren brandwerende hollewand- en centraaldozen van ABB bieden uitkomst. Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie, en herkenbaar aan de opvallende felrode kleur. Uitvoerig getest bovendien, voldoet het geheel aan de aangescherpte, actuele norm voor brandwerendheid.

Snel en makkelijk te installeren

De nieuwste telg in het assortiment brandwerende dozen, is de HW252-F BW. Ontwikkeld voor en door de installateur, blinkt deze dubbele hollewanddoos uit in installatiegemak. Zo is er meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met twee enkelvoudige dozen en maakt het innovatieve Fix-Raptrekbandprincipe schroeven overbodig en installeren zonder gereedschap mogelijk. Door de bevestiging op alle vier de hoeken zit de doos bovendien nog steviger vast.

Uitvoerig getest, extra brandveilig

Maar de HW252-F BW biedt meer dan alleenĀ installatiegemak. Extra zekerheid als het gaat om brandveiligheid bijvoorbeeld. De hollewanddoos is namelijk voorzien van een speciaal brandwerend materiaal. Dit expandeert bij stralingshitte en brand en sluit zodoende de doos af. De dozen zijn bovendien uitvoerig getest in combinatie met A-gipsplaten en hiervoor zijn speciale brandwerendheidscertificaten afgegeven.

Leverbaar met insert lucht- en geluiddicht

Net als voor de HW52-F is er voor de HW252-F een speciale insert beschikbaar om de doos eenvoudig lucht- en geluiddicht te maken. Ideaal voor woningscheidende wanden in nieuwbouw, renovatie en transformatie. En met voordelen voor geluidsisolatie. Na montage van de hollewanddoos en het aanbrengen van de bedrading, is het inzetstuk in een handomdraai te plaatsen. Zo installeer je niet alleen bewuster dan ooit, maar ook sneller.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl