Brandwerende centraaldoos CHP60 BW

januari 5, 2020

Voldoe eenvoudig aan alle brandwerende eisen

Ontdek de CHP60 BW voor holle plafonds. Een brandwerende centraaldoos die het wel heel erg makkelijk maakt om plafonds met houten rachelwerk of metalen studprofielen aan alle brandwerende eisen te laten voldoen. En met extra veel binnenruimte, invoeren voor conventioneel én stekerbaar en leverbaar met een speciaal luchtdicht insert.

Met de brandwerende variant van de CHP60 speelt ABB actief in op toenemende vraag naar brandwerende en efficiënte oplossingen voor de woningbouw en utiliteit. De CHP60 BW biedt namelijk net als de reguliere ronde centraaldoos volop installatiegemak en -snelheid, die in de tijd van nu essentieel zijn. Maar het belangrijkste is nog wel het brandveilige resultaat.

60 minuten brandwerend

De doos is namelijk voorzien van een speciaal brandwerend materiaal dat bij stralingshitte en brand expandeert. Omdat de CHP60 BW altijd onderdeel vormt van een vloerconstructie, is in overleg met Knauf bij Efectis een brandtest op een belaste vloerconstructie uitgevoerd. Daarbij werd voldaan aan de eis van 60 minuten brandwerendheid en dat maakt de CHP60 BW dan ook een logische keuze als centraaldoos in brandwerende constructies.

Extra veel binnenruimte, extra installatiegemak

Naast de brandwerende eigenschappen onderscheidt de CHP60 BW zich door zijn zeer royale binnenruimte. Bovendien volstaat slechts één uitvoering en zijn verdiepte of verhoogde varianten overbodig. Daarmee wordt het voorraadbeheer gerationaliseerd en bespaart men op voorraadkosten.

90%sneller stekerbaar installeren met de CHP60BW

De nieuwe centraaldoos CHP60 heeft aan alle 4 de zijden 3 invoeren. Al deze tuiten zijn geschikt voor voorbedrade (flex)buizen van 16, 19 en 20 mm, én voor zowel conventioneel als stekerbaar installeren. Het afneembare bovendeksel voor prefab-installaties en de los leverbare kabelvergrendeling, maken de doos compleet. Met dat en meer kan men niet alleen 90% sneller stekerbaar installeren, maar bespaart men ook op dure faalkosten.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl