Brandveiligheid is meer dan het plaatsen van een goede rookmelder

oktober 4, 2019

Als het om brandveiligheid gaat, is het van het allergrootste belang om zeker te weten dat een rookmelder zijn werk doet op het juiste moment. Kwaliteit is daarom vereist. Daarmee ben je alleen nog niet verzekerd dat een woning werkelijk brandveilig ís. Want ook al kies je voor de beste melder, het verliest zijn veiligheidsfunctie wanneer het niet goed wordt geïnstalleerd en onderhouden.

De keten van brandveiligheid

Brandveiligheid is meer dan het plaatsen van een kwalitatief goede melder. De rookmelder is slechts een onderdeel in een totale keten van brandveiligheid. Dit begint bij de ontwikkeling en productie van het product. Een goede melder heeft een slim ontwerp, wordt uitgebreid getest en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. De melders van Ei Electronics voldoen hieraan. Ei Electronics gaat zelfs nog een stapje verder: elke individuele melder die de fabriek verlaat, is tot drie keer toe getest. Meer weten over de hele keten van brandveiligheid? Ga naar www.ketenvanbrandveiligheid.nl.

Schijnveiligheid is het nieuwe gevaar

In de keten van brandveiligheid kunnen veel risico’s ontstaan. Want heeft die rookmelder wel een werkende batterij? Hangt de melder wel op de juiste plek in huis? Wanneer een melder niet goed wordt geïnstalleerd en onderhouden, heeft kwaliteit geen inhoud. Zelfs een kleine fout in het monteren of installeren van een melder kan een fatale afloop voor bewoners betekenen. Schijnveiligheid is het nieuwe gevaar. Een juiste installatie is dus van het allergrootste belang.

Kennis, de basis voor échte brandveiligheid

Om jou als installateur of onderhoudsmedewerker te ondersteunen, verzorgt Hemmink product- en installatietrainingen. Zo weet je zeker dat je hele team op één lijn zit als het gaat om installatie conform projectafspraken, NEN-normeringen en het omgaan met uitzonderingen. Bekijk alle data en locaties op www.eielectronics.nl/training.

Hemmink: ervaren kennispartner

Iedere woonsituatie is anders en vereist vaak een maatwerkaanpak. Hemmink adviseert je graag en denkt mee over de best passende oplossing voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat: ln.kn1670347389immeh1670347389@ofni1670347389.

Terug naar Productnieuws

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl