BeamTech; Eaton’s nieuwe industriële noodverlichtingsarmatuur

oktober 19, 2020

BeamTech is voorzien van een eigentijds design met verstelbare schijnwerpers, die kunnen zorgen voor een efficiënte verlichting van lange, smalle vluchtwegen óf voor het verlichten van grote, open ruimtes. De IP65 beschermingsgraad en de IK07 slagvastheid maken BeamTech perfect voor vrijwel alle veeleisende omgevingen.

Door een compleet re-design van de BeamTech productfamilie, kan dit armatuur nu ook heel goed worden toegepast in gebieden waar esthetiek belangrijk is, zoals theaters en winkelcentra. Door gebruik te maken van de accessoire beschermkorf of het inbouwframe wordt de veelzijdigheid /toepasbaarheid van het armatuur ook nog eens vergroot.

De BeamTech reeks omvat armaturen met een lichtopbrengst van 500 tot 2000 lumen. Het gebruik van leds en een automatisch testsysteem (eventueel in combinatie met CGLine+ monitoringsysteem) vermindert de bedrijfs- en onderhoudskosten van de installatie aanzienlijk.

Unieke E-focus technologie

Met de E-focus functie kunt u zelf het verlichtingspatroon kiezen dat u nodig heeft voor de toepassing. Zowel breedstralende anti-paniekverlichting als smalle vluchtrouteverlichting zijn mogelijk met dezelfde armatuur. Selecteer eenvoudigweg brede of smalle lichtspreiding via de testknop.

Afhankelijk van de keuze voor smalle of brede lichtspreiding, door middel van de E-focus functie,

kunnen vluchtroutes en open ruimtes, maar ook brandblus- en EHBO middelen, perfect worden verlicht. Hierbij zijn, afhankelijk van de ingestelde richtingen van de schijnwerpers, montagehoogtes tot 25 meter met tussenafstanden tot ruim 36 meter mogelijk.

Volledig verstelbare schijnwerpers

De led-schijnwerpers van BeamTech kunnen eenvoudig in stappen van 15° worden ingesteld tussen 0° en 90°. Ook kunnen ze tot 360° worden gedraaid voor ultieme flexibiliteit tijdens de installatie en het lichtontwerp. Met BeamTech is het eenvoudig mogelijk om volgens de eisen van NEN-EN 1838 een verlichtingssterkte van 5 lux te realiseren op o.a. de brandbestrijdingsuitrusting (zoals brandslanghaspels), handbrandmelders en eerstehulpposten.

  • Varianten met 500 lm, 1000 lm en 2000 lm lichtopbrengst
  • Volledig verstelbare schijnwerpers, van ieder 500 lumen, voorzien van vergrendelingsmechanisme tegen het per ongeluk wijzigen van de instellingen
  • Elke schijnwerper is voorzien van 2 x 12 leds
  • E-focus functie: smalle en brede lichtspreiding, te programmeren tijdens de installatie
  • Geschikt voor gebruik in grote ruimtes
  • Geschikt voor wand- en plafondmontage
  • IP65 beschermingsgraad en een slagvastheid van IK07
  • Standaard voorzien van Automatische Testfunctie (AT) en CGLine+ technologie

www.eaton.nl/noodverlichting

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl