BA6|BA7 bedradingskanalen, het visitekaartje in de verdeler

november 12, 2020

Bedradingskanalen zorgen voor overzichtelijkheid en veiligheid in de verdeler. Hager levert kanalen in diverse varianten, zodat de stansing en bodemperforatie precies aansluiten op jouw behoefte. Twee vertrouwde varianten zijn de bedradingskanalen tehalit.BA6 en tehalit.BA7. Voor het bekabelen in of rond de verdeelborden bieden zij prima mogelijkheden.

Voor een niet te evenaren montagecomfort

Het materiaal van BA6 en BA7 is hard PVC in de kleur grijs RAL7030. De deksels zijn zo ontwikkeld dat ze een uitstekende grip hebben, ook bij een volledig (100%) gevuld kanaal, maar toch gemakkelijk te monteren en demonteren zijn.

De bodemperforatie van de BA6-kanalen is uitgevoerd volgens DIN43659. De BA7-perforatie is volgens EN50085. In de tehalit.BA7 kanalen is vanaf 80 mm breedte een derde perforatie aanwezig, die voor bevestiging op draagsteunen belangrijk is. Voor beide kanaaltypen geldt, dat 10 afmetingen ook in de kleur blauw (RAL5015) verkrijgbaar zijn, voor intrinsiek beveiligde stroomkringen. Kanaal tehalit.BA7 werd doorontwikkeld op basis van het BA6-kanaal en biedt daarmee een aantal extra productvoordelen. De tehalit.BA6-kanalen hebben echter een iets afwijkende maatvoering en enkele extra afmetingen, waardoor deze naar wens van de markt leverbaar blijven.

Extra voordelen bij tehalit.BA7

BA7 is zo ontwikkeld, dat u de zijpoorten zonder gereedschap uit kunt breken, waarbij een absoluut gladde ondergrond overblijft (vanaf 40×40 mm). Dit zorgt voor meer bedradingsruimte en voorkomt tevens beschadiging van leidingen of persoonlijk letsel bij het bedraden. Door een lichte buigbeweging naar binnen of naar buiten van de zijpoort, kan deze eenvoudig en braamloos uitgebroken worden. De poorten zijn standaard voorzien van een draadhouder. De volledige binnenruimte van het kanaal blijft beschikbaar voor bedrading. Bij richtingsveranderingen of T-splitsingen in het paneel geeft dit veel comfort. Het BA7-deksel heeft een strakke rand en is standaard een ribbel aangebracht, waarop je stickers voor codering altijd recht en op dezelfde positie kunt aanbrengen. Een nette en overzichtelijke verdeler is het resultaat.

Universele clip

Een speciaal hulpstuk is de BA7-clip. Deze clip kan op de poorten (bij kanalen vanaf 40 mm breed) geklikt worden en vervolgens kunnen coderingsstroken op de clip bevestigd worden. De clip is eenvoudig op de gewenste lengte af te breken.

Voordelen in een oogopslag:

  • goede dekselgrip, gemakkelijk te monteren en demonteren
  • uitbreken lamellen zonder gereedschap en zonder bramen
  • ook in halogeenvrij kunststof (HA7) met dezelfde voordelen van BA7
  • aanpassingen in bodemperforatie mogelijk
  • blauwe kanalen (RAL5015) standaard leverbaar

Meer weten? Lees het hier.

 

Bestel hier de Tehalit BA6 of de Tehalit BA7

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl