Als het écht stil moet zijn

Kies voor bromvrije installatiemagneetschakelaars en voorkom eenvoudig geluidsoverlast

november 22, 2019

Met een uitgebreid programma bromvrije installatiemagneetschakelaars biedt ABB een interessant alternatief voor omgevingen Oowaar storend geluid van elektrische installaties absoluut moet worden vermeden. Hier kunnen verlichting, verwarming, ventilatie, motoren en pompen nu in alle stilte worden geschakeld en geregeld.

Innovatieve techniek

Innovatie – daar draait het om in de wereld van elektrotechniek. Want wie innoveert kan de ontwikkelingen volgen of -beter nog- erop vooruit lopen. Zo’n ontwikkeling is de hinder die wordt ondervonden door brommende magneetschakelaars. In hotels en woningen zijn hinderlijke geluiden ongewenst. ABB komt nu met een magneetschakelaar die dankzij een innovatieve AC/DC-spoel geen hinderlijke brom meer veroorzaakt. De schakelaars worden geleverd in uitvoeringen van 16 A tot 100 A en kunnen daarmee voor een groot aantal toepassingen worden ingezet.

Montage- en installatiegemak

Bij de ontwikkeling van de bromvrije magneetschakelaars is nadrukkelijk rekening gehouden met de installateur. Zo vereenvoudigen en versnellen slimme accessoires (hulpcontacten, afstandhouders,

veiligheidsafdekkingen, e.d.) voor gereedschaploze montage de installatie. Het nieuwe hulpcontactblok is universeel toe te passen op alle schakelaars uit de serie. Hiermee wordt kostbare opslagruimte bespaard. Handig is ook het geïntegreerde indicatievenster, waar in rood of groen de status van de schakelaar kan worden afgelezen. De systeemdiagnose is daarmee een kwestie van enkele ogenblikken.

De magneetschakelaar kenmerkt zich verder door een compacte uitvoering. Ruimtebesparingen in de installatiekast komen binnen handbereik door de schakelaars in groepen te monteren. Dat bespaart afstandstukken en daarmee kastruimte én kosten.

Efficiënte handling en voorraadbeheer

De bromvrije magneetschakelaars worden geleverd in enkel- en meervoudige verpakkingen met EAN barcodes. Dat draagt bij aan een efficiënt voorraadbeheer en maakt de verrekening en verwerking stukken gemakkelijker. Voor een verdere vereenvoudiging van de logistiek en voor probleemloze uitwisseling zijn de afzonderlijke componenten aan de zijkant voorzien van een code. Met het scannen hiervan wordt de schakelaar direct geïdentificeerd.

Direct bestellen

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl