Achtbaan voor pakketjes

januari 22, 2019

Oosterberg heeft in 2018 de OSR Shuttle Eco van Knapp in gebruik genomen. Met dit ‘goods-to-person’ systeem verbetert Oosterberg haar leverbetrouwbaarheid. De bakken met producten komen vanuit het magazijn naar de medewerkers toe, waardoor het aantal orderregels dat per uur gepickt kan worden toeneemt. De kwaliteit verbetert doordat men niet meer misgrijpt en altijd de juiste artikelen pickt. Verder is de verzendcontrole verbetert, door het wegen van de artikelen controleert het systeem of het juiste naar de klant gaat.

60 shuttles, 4 liften, 2 per gang

De shuttles vervoeren de grijze bakken door de machines van voor naar achter. De liften schieten de grijze bakken met 5 meter per seconde omhoog, om zo producten van boven naar beneden te vervoeren.

Pickstations

Het aantal orderregels dat een medewerker per uur kan picken per uur neemt toe van 50 naar 350, doordat de bakken met producten naar de medewerker toe komen. Bekijk hieronder hoe dit pick-systeem werkt:

Dozenvouwer

De dozen worden op maat gemaakt en afgesneden op de hoogte die nodig is, waarna een deksel op de doos komt. Zo vervoeren we minder lucht en hoeven we geen opvulmateriaal meer te gebruiken.

2 gangen, 30.000 bakken

In elke gang bevinden zich links en rechts bakken. Zowel rechts als links staan de bakken 3 dubbel diep. Er bevinden zicht 30.000 bakken in de OSR. Elke bak kan in 8 vakken worden opgedeeld, waardoor er 264.000 locaties ontstaan om producten in op te slaan.

Gewichtcontrole

De artikelen worden automatisch gewogen waarna het systeem controleert of de juisten order naar de juiste klant gaat. Dit verbetert de verzendcontrole.

 

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl