ABB introduceert nieuwe BIM-app voor schakelseries

juli 24, 2017

Ede, juni 2017 – Met de Switch Range Configurator app voor Revit is het eenvoudig om complete ‘inbouwprogramma’s’ van Busch-Jaeger (schakelmateriaal) te ontwerpen, beheren en aan te passen aan de wensen van de gebruiker, zelfs voor de grootste projecten. ABB is de eerste fabrikant van elektrotechnische materialen die met een dergelijke BIM-app op de markt komt.

Achtergrond

Een inbouwprogramma bestaat uit vele componenten zoals wandcontactdozen, schakelaar-, data- en overige relevante onderdelen. Deze verschillende componenten worden gecombineerd in een enkelvoudig tot en met een vijfvoudig afdekraam. Een selectie van inbouwsokkels (waaronder dimmers), afdekramen en afdekkingen kunnen via de app worden gekozen en aan het Revit project worden toegevoegd. Het aantal combinaties is legio. Eénmaal geplaatst beschikken alle schakelcomponenten direct over de relevante data binnen het project. Zo is online informatie in te zien of kan een link worden gelegd naar een groothandel via bijvoorbeeld het GTIN of artikelnummer.

De introductie van de nieuwe app maakt deel uit van ABB’s BIM-strategie die zich richt op integrale samenwerking tussen partijen om gebouwen duurzaam, flexibel en toekomstbestendig te maken. Daarbinnen staat ‘slimme’ en complete BIM-content nadrukkelijk centraal. Deze content is niet alleen direct te gebruiken voor BIM-modellering, maar is ook voorzien van koppelingen naar externe systemen, inclusief ETIM-classificatie.

 Meerdere voordelen

Naast een sneller en vereenvoudigd ontwerpproces wordt zo ook bijgedragen aan een efficiënter inkoop- en logistiek proces. Zo zijn materiaallijsten bijvoorbeeld voorzien van alle technische data en transactiegegevens waardoor producten direct vanuit het BIM-model besteld kunnen worden bij de groothandel. Ook op het gebied van gebouwbeheer en onderhoud wordt met de nieuwe app een belangrijke stap vooruit gezet.

Omdat producten en data onlosmakelijk zijn verbonden en vastliggen in het BIM-model kan de elektro-installateur voorafgaand aan het onderhoud bekijken welke onderdelen kunnen worden vervangen. Alle onderdelen die voor het onderhoud noodzakelijk zijn, kan hij dan ook direct meenemen. Dat bespaart tijd en zorgt voor meer efficiëntie.

De nieuwe gratis app van ABB is ontwikkeld in samenwerking met MEPcontent, een bewezen platform voor BIM-applicaties. De app leent zich voor het configureren, plaatsen en beheren van Busch-Jaeger schakelmateriaal en is als Revit plug-in te downloaden vanaf store.mepcontent.eu.

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl