ABB breidt TwinLine-serie verder uit

Flexibel inzetbare energieverdeler

maart 15, 2018

Met de TwinLine-serie biedt ABB een compleet assortiment verdeelkasten in wand- en staande uitvoering. De serie kenmerkt zich door verschillende innovatieve technieken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de flenzen met kliktechniek voor gereedschaploze montage en 84% meer effectieve oppervlakte voor kabelinvoer. Recent breidde ABB de TwinLine-serie verder uit met de flexibel inzetbare energieverdeler TwinLine N44. Deze nieuwe vloerstaande kast maakt effectief gebruik van de vertrouwde ABB-accessoires en -systeemonderdelen De kasten zijn getest volgens de normen IEC 61439 en DIN EN 61439, deel 1, 2 en 3.

Innovatieve flenstechniek

Net als andere kasten uit de TwinLine-serie is ook de TwinLine N44 uitgevoerd met ABB’s onderscheidende flenstechniek waardoor 84% meer oppervlakte beschikbaar is voor het invoeren van kabels.  Voor de flensopeningen worden 4 plaatvarianten geleverd die alle voldoen aan de hoge beschermingsgraad en dankzij een innovatieve kliktechniek zonder gereedschap te monteren zijn.

Het programma flensplaten omvat membraanflensplaten met geïntegreerde dichting en optimale leidinginvoer. Verder wordt een flensplaat voor metrische wartels geleverd met twee verschillende openingsschema’s en flensplaten met twee of drie kabeldoorvoeren in de vorm van tule. Tenslotte omvat het flensplaatprogramma ook blinde flensplaten die als afsluitflensplaat of flensplaat voor individuele indeling kunnen worden ingezet.

Groot aantal maatvarianten

De TwinLine N44 heeft een kastdiepte  van 225 mm en wordt geleverd in vijf kastbreedten (300, 550, 800, 1050 en 1300 mm). Een optimale toegankelijkheid is gegarandeerd door de openingshoek van de deur van 180 graden. Door de zeer ruime openingshoek is bovendien altijd een maximale vluchtweg verzekerd. De kasten zijn uitgevoerd met driepuntsluiting; een eenvoudig te monteren grendelsysteem maakt de ombouw van de deuraanslag eenvoudig mogelijk.

Tijdbesparende sokkelmontage

De TwinLine N44 wordt geleverd met nieuwe montagevriendelijke kastsokkel die uit vier delen bestaat: de met elkaar gecombineerde hoek- en zijstukken en de voor- en achterlijst. Deze laatste kunnen worden weggenomen om de kast veilig te kunnen transporteren.

De sokkel is beschikbaar in 50 en 100 mm hoogte-uitvoering en is snel en eenvoudig vanuit de binnenzijde van de kast te monteren. Een optimale kabeldoorvoer is gegarandeerd dankzij de voorgestanste vormopeningen in de zijstukken waarlangs het kabelkanaal of de schroefverbinding worden geleid. Kabelgoten zijn snel in de sokkel te bevestigen, ook bij kasten die naast elkaar staan opgesteld.

Kijk voor meer informatie op de website van ABB

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl