ABB aardlekschakelaar maakt het verschil

Voorkom ongewenste uitschakeling met de nieuwe ABB aardlekschakelaars F200 B

januari 10, 2017

Het toenemende gebruik van vermogenselektronica zorgt voor lekstromen die niet door aardlekbeveiliging van het type A, bedoeld voor sinusvormige lekstromen en pulserende aardlekgelijkstromen, worden gedetecteerd. Medische, industriële en fotovoltaïsche applicaties waar veel frequentie-omvormers en/of UPS-systemen worden toegepast kennen dit probleem ook. De financiële gevolgen van (productie-)uitval kunnen groot zijn. Veiligheid en continuïteit zijn belangrijke factoren in deze omgevingen.

Voorkom ongewenst uitschakelen

De nieuwe ABB-aardlekschakelaars F200 B maken het verschil. Zij beschermen tegen verschillende soorten fouten, ongeacht de stroomgolfvorm en voorkomen daardoor ongewenste uitschakeling. De F200 B is geschikt voor niet-lineaire belastingen veroorzaakt door hoge DC-lekstromen (hoger dan 6 mA) van bijvoorbeeld gelijkrichters, geschakelde voedingen, frequentieregelaars en led-verlichting. De schakelaars zijn uitermate geschikt voor toepassing in PV-installaties en laadpalen voor elektrische auto’s.

Uniek in zijn soort

De schakelaars zijn innovatief en compact. Uniek in zijn soort door de afmeting van de 2-polige uitvoering van slechts twee modules breed. Dit biedt aanzienlijke ruimtebesparing op het schakelpaneel. Daarnaast zijn de schakelaars bestand tegen extreme omgevingstemperaturen van -25 °C tot wel +60°C!

Aardlekschakelaars F200 B:

Stroombereik: 16A – 125A
Uniek: 2-polige uitvoering is slechts twee modules breed
Hoge betrouwbaarheid tegen ongewenst trippen
Geschikt voor 1- en 3-fasen netwerk met en zonder nul
Leverbaar in 30, 300 en 500 mA
Getest voor extreme omgevingstemperaturen van  -25 °C tot +60 °C

System pro M compact® range

De F200 B aardlekschakelaar maakt deel uit van de System pro M compact® range. Een compleet assortiment met eerste klas kwaliteitsproducten zoals aardlekschakelaars en –automaten, energiemeters, overspanningsbeveiligingen,  componenten voor controle, signaleren en meten. Alles voor een veilige en energie-efficiente installatie.

Meer informatie

ABB b.v.
Afdeling Industrie
Telefoon: 088 2600 900

Direct naar de webshop

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl