Aardlektype B - Een stap verder in aardlekbeveiliging

oktober 8, 2019

De Aardlek type B maakt het Acti9 automaten programma compleet.

In deze aardlek zitten geavanceerde technologie om alleen af te schakelen als er daadwerkelijk een lekstroom is. De technologie kijkt zorgvuldig naar alle afwijkingen in de sinus en ziet of het een drive is die de sinus verstoord of dat er een lekstroom is. Naast het beveiligen van de AC wordt ook de DC kant beveiligd, in het geval van een laadpaal “kijkt” de aardlek achter de laadpaal om lekstromen op te sporen.

Laadpaal installeren? Aardlek type B nodig!

De NEN1010 zegt dat een laadpaal beveiligd moet zijn tegen DC lekstromen. Hiervoor kan je een aardlekschakelaar type A met “Direct Current Leakage Device” of een Aardlek type B gebruiken. Beide zien DC lekstromen en zullen afschakelen, waar zit dan het verschil?

Een aardlek type A met DC leakage device schakelt veel eerder af dan een aardlek type B, wat weer ten koste gaat van de bedrijfscontinuiteit. Wil jij de klant optimaal helpen en niet bij iedere afschakeling voor komen rijden? Dan zit je met een aardlek type B van Schneider Electric goed. Schneider Electric kent een specifieke aardlek type B voor EV oplossingen, deze is toegespitst op laadpaal oplossingen. Kijk voor laadpalen in ons EV-Link portofolio, laadpalen van Schneider Electric!

Uiteraard hebben we ook aardlek type B voor niet EV oplossingen, denk onder andere aan beveiliging van HVAC of liftinstallaties. Aardlektype B – Een stap verder in aardlekbeveiliging.

Als je een installatie beveiligd kan je dit beter goed doen, twijfel dus niet en kies voor een degelijke beveiliging van je installatie met een aardlek type B van Schneider Electric.

 

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl