Aanpassing brutoprijzen kabelfabrikanten

Per 1 april 2022

maart 31, 2022

Per 1 april a.s. worden de brutoprijzen en kortingen van de meeste kabelfabrikanten fors gewijzigd.

De reden? Kabelfabrikanten hebben als doel de prijzen en de daarbij behorende kortingen terug brengen naar een realistisch prijsniveau. Om dit te realiseren verlagen ze niet alleen de brutoprijzen, maar dus ook de kortingen. Voor u verandert er in feite niets: de netto prijzen blijven – veruit in de meeste gevallen – dezelfde als voor de aanpassing.

De factoren waarmee de brutoprijzen van veel producten worden aangepast, zijn: 0,5 en 0,6. Er zijn ook type kabels en artikelgroepen waarvan de prijzen niet van worden aangepast (o.a. Barnicol, XMVK, bepaalde type instrumentatie kabel etc.). Sommige leveranciers hebben inmiddels conversietabellen beschikbaar, met behulp waarvan de nieuwe kortingen omgerekend kunnen worden.

U begrijpt dat deze prijswijziging ingrijpend is en door ons met de nodige zorgvuldigheid is voorbereid. Mochten er ondanks alle zorgvuldigheid toch nog fouten in zijn geslopen, zal Oosterberg deze herstellen. Hierbij kunnen verschillen in zowel de plus als min worden aangepast.

Meer informatie van onze leveranciers over deze ingrijpende verandering vind je hier:

CABLE PARTNERS
Nieuws (cablepartners.nl)

DONNE
Van DGP naar DPL – Donné (donne.nl)

DRAKA
HPL prijsbestanden | Prysmian Group

TKF
Wijziging brutoprijslijst naar TKFP1 per 1 april 2022 – TKF (Twentsche Kabelfabriek)

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl